Henschotermeer niet langer gratis toegankelijk

28 november 2017 om 00:00 Voorpagina

WOUDENBERG De familie Van de Lagemaat, eigenaar van het naastgelegen vakantiepark De Heigraaf, zal de exploitatie van het Henschotermeer vanaf 1 januari 2018 op zich nemen.

Joke  van der Heide

Landgoed Den Treek-Henschoten is de eigenaar van het Henschotermeer en heeft samen met de provincie Utrecht, de gemeente Woudenberg en de gemeente Utrechtse Heuvelrug vanaf 2015 intensief gewerkt aan een nieuwe bestendige toekomst voor het meer. Zij zijn blij met de nieuwe exploitant. Het gebied blijft zo in de toekomst niet alleen opengesteld voor publiek, maar ook de huidige uitstraling van het meer en het boslandschap zullen behouden blijven.

Er verandert echter ook iets, want het Henchotermeer zal niet langer gratis toegankelijk zijn. De nieuwe exploitant geeft aan dat zij het beheer en onderhoud van het gebied niet kunnen bekostigen uit alleen de parkeeropbrengsten. De overheidssubsidie, die het Recreatieschap wél ontving, ontvangt de nieuwe exploitant niet.

Toch ziet de familie Van de Lagemaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zij zijn zich bewust van het maatschappelijk belang van het Henschotermeer en realiseren zich dat veel inwoners van omliggende gemeenten en toeristische gasten de weg naar dit unieke stuk natuur met zijn stranden en zwemwater weten te vinden. De plannen voor de inrichting van het gebied, wat betreft horeca, zijn nog in ontwikkeling en mede afhankelijk van vergunningen. ,,Wij zijn nu in een overdrachtsfase en kunnen nog niet zeggen hoe de verdere invulling wordt. Vast staat dat het Henschotermeer zeven dagen per week toegankelijk zal zijn en dat de tarieven tot 1 april blijven zoals het is", aldus Julianne van de Lagemaat.

De nieuwe exploitant geeft aan dat zij het beheer en onderhoud van het gebied niet kunnen bekostigen uit alleen de parkeeropbrengsten. De overheidssubsidie, die het Recreatieschap wél ontving, ontvangt de nieuwe exploitant niet. Toch ziet de familie Van de Lagemaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zij zijn zich bewust van het maatschappelijk belang van het Henschotermeer en realiseren zich dat veel inwoners van omliggende gemeenten en toeristische gasten de weg naar dit unieke stuk natuur met zijn stranden en zwemwater weten te vinden. De plannen voor de inrichting van het gebied, wat betreft horeca, zijn nog in ontwikkeling en mede afhankelijk van vergunningen. ,,Wij zijn nu in een overdrachtsfase en kunnen nog niet zeggen hoe de verdere invulling wordt. Vast staat dat het Henschotermeer zeven dagen per week toegankelijk zal zijn en dat de tarieven tot 1 april blijven zoals het is", aldus Julianne van de Lagemaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie