Herbenoeming burgemeester Cnossen: ´Ik heb het naar mijn zin'

21 november 2017 om 00:00 Voorpagina

WOUDENBERG  In de besloten raadsvergadering van 16 november stemde de raad in met de aanbeveling tot herbenoeming van burgemeester Titia Cnossen. De eerste ambtstermijn van de burgemeester loopt na zes jaar af op 8 maart 2018.

Joke van der  Heide

De aanbeveling is in de afgelopen maanden voorbereid door een vertrouwenscommissie. Deze bestond uit de fractievoorzitters van alle partijen en twee adviseurs, te weten wethouder Pieter de Kruif en gemeentesecretaris Simone van der Marck. De commissie heeft onder begeleiding van de griffier zowel binnen als buiten de gemeente gesprekken gevoerd om te kunnen beoordelen hoe de burgemeester functioneert. Marco van de Hoef, voorzitter van de vertrouwenscommissie, concludeerde: ,,Wij zijn meer dan tevreden over onze burgemeester."

BEVESTIGD Burgemeester Titia Cnossen vertelde blij en onder de indruk te zijn van de procedure. ,,Het is bijzonder om terug te lezen wat je de afgelopen zes jaar hebt meegemaakt en hoe mensen over je denken. Zo krijg je bevestigd dat je het goed hebt gedaan. Dat is anders dan bij mijn eerste benoeming, want toen moesten de mensen mij nog leren kennen."

De  burgemeester vertelt verder dat zij heel bewust heeft gekozen voor nog een bestuurstermijn in Woudenberg. ,,In september werd ik zestig en dat was voor mij een moment van bezinning. Ik besloot hier te willen blijven. Ik heb het goed naar mijn zin. Het loopt lekker."

Terugkijkend heeft zij het meest geleerd in het eerste jaar. ,,Ik was toen nog te veel wethouder en daardoor meer gericht op de inhoud dan het proces."

De voordracht voor de herbenoeming gaat nu naar de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister draagt de burgemeester voor bij Zijne Majesteit de Koning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie