Ody Honders stopt bij Volkskerstzang

27 december 2016 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Ook dit jaar trok de Volkskerstzang op Kerstavond in de Camp veel mensen. Leden van de Hervormde Gemeente, de commissie volkskerstzang, nemen al veertien jaar de organisatie op zich. Vrijdag droeg voorzitter Ody Honders zijn taken over aan zijn opvolger, evangelisatieouderling Marius-Jan Breugem..

Hanny Lamberink

Niet alleen de inhoud moet voorbereid worden maar ook moet de sporthal in korte tijd omgetoverd worden naar kerkzaal: vloerbedekking op de grond, stoelen, sfeervolle verlichting en geluidstechniek. Het evenement valt onder de verantwoordelijkheid van de evangelisatieouderling. Het doel is om de hele gemeente Woudenberg, ook mensen die zelden een kerk bezoeken, van kerstzang en de kerstboodschap te laten genieten. Iedereen, oud en jong, is welkom bij de Volkskerstzang. Dat ook de gemeente Woudenberg dit initiatief waardeert blijkt wel uit het feit dat de laatste drie jaar burgemeester Titia Cnossen het kerstevangelie voorleest.

PLEZIER EN PASSIE In 2007 volgde Ody Honders Nico Mantel op als voorzitter van de evangelisatiecommissie en de laatste acht jaar had Ody de leiding van de Volkskerstzang. Nu gaat hij hiermee stoppen. ,,Ik zie de Volkskerstzang als evangeliesatieroeping en heb de organisatie ervan altijd met veel plezier en passie gedaan. Als commissie vormden we een goed team. Het is mooi om te zien dat veel Woudenbergers de Volkskerstzang trouw elk jaar bezoeken. In de loop van de tijd is dit evenement flink gegroeid maar nu stabiliseert het zich. Dat is maar goed ook want er mogen maar 1000 mensen in de Camp en met Fidelio en koor er bij halen we dat zeker! De samenwerking met Fidelio was altijd fijn. Zij begeleidden de samenzang. Wij wilden graag Woudenbergse muzikanten bij de Volkskerstzang. Ook nodigden we elk jaar een koor uit en waren er steeds voorgangers bereid de meditatie te verzorgen. Voor de derde keer deed ds. Messemaker dat dit jaar. Ik laat al mijn taken nu met een gerust hart over aan de huidige evangelisatieouderling Marius-Jan Breugem."

De vrijwillige bijdrage bij de Volkskerstzang was dit jaar bestemd voor de opvang van nieuwe burgers zoals vergunninghouders. Zij verdienen een kans om te integreren in ons dorp.

Meer informatie is te vinden op de website www.hervormdwoudenberg.nl en te verkrijgen via elisa.homan@gmail.com. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie