22 december 2016 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL Dik Peters van Ton heeft zijn contract bij Scherpenzeel verlengd. Volgens de oefenmeester uit Opheusden, bezig aan zijn eerste seizoen op De Bree-Oost, was hij er snel uit met de club. ,,Hoewel de resultaten wat tegenvallen, hadden we wel de intentie om met elkaar door te gaan. Hier ben ik zeker blij mee."

Ook de vereniging laat weten dat de samenwerking 'van beide kanten erg goed bevalt'. ,,Ondanks dat de sportieve prestaties niet helemaal volgens de verwachtingen zijn, is er volop vertrouwen in de werkwijze van Dik Peters van Ton en gaan wij graag met de trainer verder`, meldt voorzitter Gijs van den Broek. ,,Over en weer is vertrouwen in een goed vervolg van onze samenwerking."

Volgens Peters van Ton is het voor Scherpenzeel zaak dat de huidige, veilige positie op de ranglijst gehandhaafd wordt. ,,Zo snel mogelijk veilig spelen is in de tweede seizoenshelft het doel. Dat wordt in deze sterke klasse met een krappe selectie nog zwaar zat", zo benadrukt hij. In dat opzicht kreeg de oefenmeester vorige week nog slecht nieuws te verwerken. Voorstopper Nico van Laar vertrekt voor de rest van het seizoen naar Aruba, waar hij samen met zijn vriendin voor tenminste een half jaar gaat werken. ,,Dat besluit betekent een grote aderlating voor ons."

Wel is er nog stille hoop op een versterking van de selectie, die door slepende blessures van

Robbert Vlaanderen, Abdullah Achaq en Leon Koopman en het stoppen van Gerdo Vlastuin en Charif Benyessef in de eerste seizoenshelft flink uitgedund is. ,,Een versterking zou welkom zijn. Er speelt niks concreets, maar we houden deze weken onze ogen en oren zeker goed open", zegt Peters van Ton.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie