´Vincent krijgt geen reiskostengoeding´

13 december 2016 om 00:00 Regio

WOUDENBERG Vincent Hoolwerf heeft 30 november afscheid moeten nemen van het Serviceteam van Reinaerde in Woudenberg. De gemeente Bunschoten/Spakenburg, waar hij tegenwoordig woont, wil de kosten van het openbaar vervoer van en naar zijn activiteiten bij onder meer de Schans en het LunchCultuurtje in Woudenberg niet langer vergoeden.

Het was 30 november druk in de groepsruimte van het Serviceteam van Reinaerde in multifunctioneel centrum de Schans: Vincent Hoolwerf nam afscheid. Bijna iedereen die met hem kennis had gemaakt of had gewerkt in de afgelopen jaren kwam hem een cadeau geven en het beste wensen.

Zijn collega's en begeleiders zullen hem erg gaan missen. Vincent werkte niet alleen in de groepsruimte van het serviceteam en in de bediening bij het LunchCultuurtje maar deed ook cateringwerkzaamheden in multifunctioneel centrum de Schans en in het gemeentehuis. Daarom kwamen medewerkers van de gemeente, de fysiopraktijk en Vallei Wonen ook afscheid van hem nemen en waren de vrijwilligers van het LunchCultuurtje aanwezig. In het gemeentehuis was er maandag al aandacht aan Vincent' s afscheid besteed, waarbij ook burgemeester Cnossen aanwezig was. Vincent's ouders waren nu ook aanwezig, en hadden met hem geluncht bij het LunchCultuurtje. Voor hen was het leuk om zijn werkplek nog een laatste keer te zien nu hij na vijf jaar afscheid moest nemen.

ZELFDE SOORT BEZIGHEID De reden dat Vincent weg moet bij het serviceteam van Reinaerde is van financiële aard. Hij woont in Bunschoten-Spakenburg en reisde iedere werkdag met het openbaar vervoer 's morgens vijf kwartier heen en aan het eind van de dag weer terug. De gemeente Bunschoten/Spakenburg wilde het vervoer naar zijn activiteiten in Woudenberg niet langer financieren en zocht voor hem een zelfde soort bezigheid in Bunschoten-Spakenburg. Vincent gaat daar nu in een verzorgingshuis werken. Hij hoopt er allerlei nieuwe leerervaringen op te doen. Hij heeft er al kennis gemaakt en stage gelopen en moet er een dag na zijn afscheid al beginnen. Zijn nieuwe werkkring valt niet meer onder Reinaerde maar onder 's Heerenloo. Door veranderingen in het zorgstelsel, de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en het uitgangspunt 'werken waar je woont' moesten al meer cliënten van dagbesteding veranderen in de afgelopen jaren.

Begeleidster Marlies Miltenburg: ,,We gaan Vincent erg missen in onze groep. Hij werkt hier net als enkele anderen al vijf jaar. Hij was erg ervaren en werkte netjes en zelfstandig. Nieuwe medewerkers, of cliënten voor de locatie in Woudenberg kunnen zich altijd aanmelden. Ook blijven we op zoek naar werkzaamheden die we met ons serviceteam kunnen uitvoeren."

FOTOBOEK Na alle cadeautjes kreeg Vincent ook van Marlies een cadeau voor zijn darthobby en een fotoboek met foto's van bijzondere gebeurtenissen, zoals het verzorgen van de lunch voor de Eierhoogheden en hun collega's op Haantjesdag, het jaarlijkse kerstpakket van de burgemeester en het meewerken aan een kunstwerk dat nu in de gang van multifunctioneel centrum de Schans hangt. Het fotoboek is een mooie herinnering aan zijn tijd in Woudenberg.

Als het serviceteam binnenkort een dagje naar de Efteling gaat, mag Vincent nog een keer mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie