Even interactief fietsen bij Moriahoeve

4 oktober 2016 om 00:00 Regio

WOUDENBERG Op de in 1990 door de Verenigde Naties uitgeroepen internationale Dag van de Ouderen, 1 oktober, organiseerde Moriahoeve een open dag waarbij belangstellenden een kijkje bij deze woonzorgboerderij voor dementerende ouderen aan de Steeg konden komen nemen.

Lydia van Ravenhorst: ,,Vanuit de liefde van God proberen we de liefde voor de medemens vorm te geven. Ons motto is daarom 'U wordt hier gezien!' Dat geldt voor onze bewoners en bezoekers van de dagbesteding, maar ook voor hun familie en onze medewerkers. Binnen de veiligheid van de woonzorgboerderij zijn bewoners vrij om hun dag zinvol in te vullen. We kijken naar wat iemand kan en hoe we dat in stand kunnen houden of kunnen uitbouwen. Het welbevinden staat daarbij centraal."

Bij elke Open Dag probeert Moriahoeve naast de algemene informatie een ander aspect van ouderenzorg extra aandacht te geven. Dit keer was dat 'bewegen voor ouderen'. Sinds enige tijd organiseren zij op zaterdagochtend in de ruimte van de dagbesteding een beweegproject onder leiding van Annemieke Carbo. Deelnemers kunnen hiervoor een strippenkaart kopen. Bij deze gymles zijn ook ouderen die niet in Moriahoeve wonen welkom. Er worden eenvoudige oefeningen, onder andere zittend op een stoel, gedaan om de spieren soepel en sterk te houden. Tijdens de Open Dag werden elk heel uur demonstraties gegeven.

Onder 'bewegen voor ouderen' valt ook de aanschaf van een interactieve fiets. Er werd deze dag een proefopstelling gedemonstreerd. Door giften kan binnenkort een eigen exemplaar aangeschaft worden. Een interactieve fiets bestaat uit een hometrainer waarop een beeldscherm bevestigd is waarop fietsroutes door steden en natuurgebieden te zien zijn. Ouderen die de hometrainer gebruiken denken daardoor echt een fietstochtje te maken. Niet alleen hun motoriek en het geheugen worden gestimuleerd maar ook de sociale contacten: ouderen kijken graag mee bij elkaars fietstochtje!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie