Hete zomer bij de Wereldwinkel

30 juni 2016 om 00:00 Ondernemend

Wereldwinkel Woudenberg - Maarn (dorpsstraat 5 in Woudenberg) heeft twee nieuwe producten in het assortiment, die voor een hete zomer gaan zorgen. Het gaat om "pickled jalapeño's" en " Sea salt with Scotch Bonnet Chilies".

De jalapeño is een middelgrote chilipeper die sterk verwant is aan de paprika en de cayennepeper. De meeste jalapeño's hebben in onrijpe toestand een groene kleur en worden rood als ze rijpen. De scherpte van de pepers neemt toe naarmate de peper verder rijpt. De jalapeño's die de Wereldwinkel heeft zijn groen en ingemaakt in zuur.

De Scotch Bonnet peper is een stuk heter, maar is verwerkt in zeezout uit Bonaire.

De heetheid van pepers wordt gemeten volgens de schaal van Scoville. Een gerecht wordt door de gemiddelde Nederlander als pittig ervaren rond de 500-1000 Scoville-eenheden. Dit is laag op de schaal van Scoville in verhouding tot de wereldbevolking. Ter vergelijking: Sambal oelek scoort op de schaal van Scoville 2000, tabasco iets hoger met 5000. De jalapeño scoort op deze schaal tussen 2500 en 8000. De Scotch Bonnet tussen 100.000 en 350.000. Maar laat dit je niet afschrikken, want zoals gezegd zijn de pepers respectievelijk ingemaakt en vermengd met zeezout. Beide producten komen van Spice Girl uit Curaçao. (www.caribbeanspicegirl.com )

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie