Afvalinzameling door ROVA

22 maart 2016 om 00:00 Regio

WOUDENBERG De firma ROVA gaat de afvalinzameling in de gemeente verzorgen. De bezwaren van de bewoners en het feit dat de firma Wolfswinkel niet sjiek behandeld is, wegen voor de raad niet op tegen de wens én wettelijke verplichting voor een duurzame manier van afvalinzameling.

GBW en CDA verzochten het college om zich in te spannen dat ROVA en Wolfswinkel met elkaar onderzoeken of, en zo ja op welke wijze samenwerking bij de toekomstige afvalinzameling gevonden kan worden. Wethouder Gijs de Kruif zag hier geen taak voor de gemeente weggelegd en benadrukte dat de firma Wolfswinkel een commercieel bedrijf is.

De wethouder kondigde aan dat de onderhandelingen over de tarieven voor de afvalinzameling en de bepaling van de gemiddelde frequentie nog moeten worden opgestart. Marleen Treep (CU) vertelde dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug op dezelfde manier inzamelt, maar kiest voor één maal per drie weken.

Voor inwoners die te maken hebben met incontinentiemateriaal en/of medisch restafval wordt een financiële tegemoetkoming gevraagd en voor inwoners met luierdragende kinderen kwam het voorstel voor een apart inzamelpunt, promotie van wasbare luiers of deelname aan de proef Luierrecycling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie