Volkskerstzang in de Camp

29 december 2015 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Op Kerstavond vond de traditionele jaarlijkse Volkskerstzang weer plaats in de sfeervol tot zaal omgebouwde Sporthal De Camp. Voordat het officiële programma begon speelde Harmoniegezelschap Fidelio onder leiding van Michiel van Vliet dat deze avond de muzikale begeleiding van de samenzang verzorgde al enkele nummers. Ook de muzikanten Sharon, Gerke en Wilco van het kinder- en tienerkoor De Regenboog onder leiding van Wilma Gardebroek uit Nijkerk speelden al op piano, viool, klarinet , blokfluit en cajon.

Ody Honders heette iedereen welkom waarna de avond om 19.30 uur begon met samenzang. De samenzang werd steeds afgewisseld met liederen van de koren of nummers van Fidelio. Teksten van de samenzang verschenen op een groot scherm zodat iedereen gemakkelijk kon meezingen. Het kinder- en tienerkoor werd ondersteund door enkele volwassenen die samen een klein koor vormden. Bij verschillende liederen zong één van de koorleden een kleine of grotere solo.

Net als voorgaande jaren werd het kerstevangelie uit de bijbelboeken Jesaja, Micha, Jeremia en Lukas gelezen door burgemeester Titia Cnossen. Ds. Wessels verzorgde de meditatie. Hij bracht de kerstboodschap in verband met het vluchtelingenprobleem: Jezus heeft meegemaakt wat vluchtelingen nu meemaken, maar zijn geboorte biedt de wereld hoop. Tot slot wenste hij iedereen een hoopvol kerstfeest.

Een leuk moment in het programma was toen kinderen uit de zaal naar voren mochten komen om met het kinderkoor een canon en een lied mee te zingen. De volkskerstzang werd samen met Fidelio en de koren besloten met het vrolijke 'Go tell it on the mountains'. Na de afsluiting en bedankjes aan alle betrokkenen werd nog 'Ere zij God' gezongen. Terwijl iedereen de zaal verliet speelde Fidelio als toegift 'Felice Navidad'. Bij de uitgang stond een collectebus voor een bijdrage voor Compassion dat arme kinderen in Ecuador door middel van een sponsorprogramma een toekomst wil geven. Wie daar behoefte aan had kon na de dienst nog napraten met een pastoraal team.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie