Van der Haar twee keer derde

28 december 2015 om 00:00 Sport

WOUDENBERG Veldrijder Lars van der Haar uit Woudenberg is dit weekend twee keer derde geworden. Zaterdag deed hij dat bij de wereldbeker wedstrijd in Heusden-Zolder en zondag werd Van der Haar derde in de superprestige in Diegem. De winst ging beide keren naar Mathieu van der Poel.

Van der Poel nam zaterdag in Heusden-Zolder al in het begin van de wedstrijd het initiatief. Hij kreeg Van der Haar met zich mee en ook de Kevin Pauwels kon nog bij dit tweetal aansluiten. Van der Poel probeerde twee ronden voor het einde al weg te rijden, maar dat lukte niet. Toen Van der Haar een lekke band kreeg, greep hij zijn kans. ,,Lars was vandaag wel sterker dan ik. Maar ik zag dat hij lek reed en toen pakte ik mijn kans.'' De Belg Wout van Aert, die als achtste finishte, behield de leiding in de wereldbeker met 336 punten, maar zag Van der Haar wel naderen. De Nederlander heeft na zijn derde plek 320 punten.

Van der Poel plaatste ook zondag de eerste serieuze aanval in de openingsfase, maar werd teruggehaald. Daarna was het klassementsleider Wout van Aert die het ging proberen en een gaatje sloeg, maar ook zijn poging werd geneutraliseerd.

Met nog ruim twee ronden te gaan gingen Van der Poel en Pauwels ervandoor, terwijl Van Aert te kampen kreeg met een kapotte derailleur en een stuk van het parcours lopend moest afleggen. Van der Haar, die met Van Aert achtervolgde, sloot wel aan. Ook Tom Meeusen kwam nog even terug uit de achtergrond, maar hij kon niet mee met de drie sterke koplopers

Het drietal vocht daarna om de zege, die Van der Poel in de laatste kilometer voor zich opeiste. Hij pakte na een gewiekste reactie voor een bocht een kleine voorsprong in een modderige strook, spurtte als snelste een trap op en gaf zijn marge vervolgens niet meer weg in de laatste meters naar de streep. Van Aert hield wel de leiding in het klassement, maar leverde veel terrein in op Pauwels (80 om 77 punten).

,,Twee keer een podium, dat was goed. Jammer dat ik niet kon winnen, maar het zit er aan te komen'', schreef Lars van der Haar na afloop op twitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie