26 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Hoi Sander,

hierbij al enkele artikelen tbv de SK.

Stuur nog foto's door tbv artikel 'Cees Overeem vrijwilliger etc. ', 'Geen

plaats in de herberg, geen plaats etc. 'en Sloopwerkzaamheden aan voormalige

etc. '

Wens je al vast een goede jaarwisseling toe.

Heb ik dat tenminste al vast gedaan.

Groeten,

Adriaan

Geen plaats in de herberg, geen plaats in Geldermalsen

Weer enorme belangstelling voor Volkskerstzang in sporthal

RENSWOUDE- In de sporthal 'de Hokhorst' kwamen donderavond, de avond voor Kerst, ruim 700 mensen bijeen om de Volkskerstzang- die jaarlijkse georganiseerd wordt door de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Renswoude- mee te maken.

Tijdens die Volkskerstzang uiteraard veel plaats voor zang, door koren maar ook samenzang van bekende Kerstliederen en enkele optredens van 'Ons Genoegen', solozang door Emmelie Meter en de meditatie door Ard Borsje waar in centraal stond '(G)één plaats'.

In de stampvolle sporthal 'de Hokhorst' voorzien van een aantal gezellige kerstbomen en sfeerverlichting was de harmonievereniging 'Ons Genoegen', onder leiding van Chris Kok die opende met 'Christmas Carillon' en om de aanwezigen nog meer in de Kerstsfeer te brengen speelde men vervolgens 'A Christmas Carol Fantasy' waarna door alle aanwezigen 'Komt allen tezamen' gezongen werd.

Indrukwekkend was zeker het 'Stille nacht' dat aansluitend door alle aanwezigen ten gehore werd gebracht waarna de Christelijk Gemengde Zangvereniging 'Con Amore', onder leiding van Jeannette van 't Veld en muzikaal begeleid door 'Ons Genoegen 'Adoration' ten gehore brachten.

Opnieuw was er ruimte voor samenzang en zong men 'Komt, verwondert u hier mensen' wat gevolgd werd door het bekende 'Midden in de winternacht'.

Het waren de leden van 'Con Amore' die op bijzondere wijze 'Welkom Kerstfeest' en 'Away in a manger' vertolkten, hetgeen applaus van de aanwezigen tot gevolg had.

Na het gezamenlijk zingen van 'Nu daagt het in het oosten' was het Ard Borsje, die de meditatie voor zijn rekening nam. Daar in stond centraal '(G)één plaats'.

'Wat is dit toch prachtig. Eenmaal zingen is tweemaal bidden. Prachtige liederen die we samen zingen over een Koning. Het draait nu eenmaal om het kind Jezus Christus. Hij is de nummer 1. Heel toepasselijk voor deze sporthal waar zaalvoetbal en volleybal wordt gespeeld tijdens toernooien. Dan wil je toch ook graag nr. 1 worden, op de bovenste plaats staan.

Ja, misschien horen sommigen het verhaal over de pas geborene voor het eerst. Het was Keizer Augustus die de administratie goed op orde wilde hebben en dus moest iedereen ingeschreven worden in z'n eigen stad. Jozef en Maria gingen op weg naar Bethlehem. Je ziet dat de geboorte van Jezus soms kort en bondig beschreven wordt in de Bijbel. Er wordt gewezen op een kribbe. De baby wordt in doeken gewikkeld, liggende in de kribbe, omdat er geen plaats was in de herberg. Hoe kan dat toch, kan je je afvragen voor de pasgeboren Koning der Joden. Ik denk dan wel eens aan een jongetje die voor z'n verjaardag zes vriendjes mee mocht nemen naar een zwembad. Hij had zes envelopjes deelde die uit en een vriendje die dacht ook vast mee te mogen kreeg geen envelopje met een uitnodiging. Nee, voor hem was geen plaats net zoals er geen plaats was voor vluchtelingen in Geldermalsen en misschien ook wel eens voor u wanneer u ergens gesolliciteerd had'.

Tijdens zijn meditatie gaf Ard Borsje voorbeelden waarin Jezus mensen had genezen, dat zelfs zijn broers niet in hem geloofden en zo was zijn reactie: 'Is er plaats voor Jezus in Nederland, in Renswoude, in uw hart? Waar bent u vol van? Stel eens de vraag waar maak ik tijd voor vrij, waar ben ik vol van? Hebt u plaats voor Jezus in uw hart.

Weet u dat Jezus redder betekent, redder van onder andere angst, verdriet, pijn etc.

Ja, mak u klein bij de kribbe, lees het verhaal voor uw kinderen over de geboorte eens voor uit de Kinderbijbel, laat de mooie platen zien en vraag welke dieren bij de kribben stonden, zo sprak Borsje.

Uiteindelijk is Jezus gekruisigd, maar na 3 dagen opgestaan uit de doden om voor u een plaats te bereiden. Laat dat tot u doordringen want in het huis van mijn vader zijn vele woningen. Ik ben de weg de waarheid en het leven. Ik wens u gezegende Kerstdagen, zo besloot Ard Borsje zijn meditatie.

Na 'Luid klokjes klingelingeling' was het 'Ons Genoegen' dat op bijzondere wijze 'Christmas Fantasia' vertolkte en ook nu was er een waarderend applaus van de aanwezigen.

Opnieuw was er samenzang en nu werd 'Nu zijt wellekome, Jezu lieve Heer' ten gehore gebracht en daarna waren het de leden van het Gospelkoor 'Candela', onder leiding van T. van Dijk dat op een hele mooie wijze 'Hallelujah, Jesus is born' en 'Go tell on the mountain' vertolkten en ook nu waardering door de aanwezigen.

Na samenzang van 'Heerlijk klonk het lied der eng'len' was er solozang door Emmelie Meter, die op een hele bijzondere en mooie wijze 'Make you feel mu love' zong.

Na het zingen van het zo bekende en mooie lied 'Abba Vader' was het Ard Borsje die het dankgebed uitsprak waarna door alle aanwezigen staande het bij iedereen wel bekende 'Ere zij God' zongen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie