Afbeelding
Foto: BDUmedia

Ingezonden brief: Uw ware motivatie graag

15 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte Democraten Scherpenzeel,

In de laatste editie van de Scherpenzeelse krant liet uw partij, bij monde van uw gemeenteraadslid Dhr. van Es, weten dat de gemeente te 'weinig'' zou doen aan de opvang van asielzoekers in ons dorp. En dat dit niet strookte met het christelijke karakter, een religie waar u

anders zich zo tegen afzet, van een dorp als Scherpenzeel.

Enerzijds, zoals ik dit al eerder stelde, is dat terecht, maar wat is uw ware motivatie nu? Daadwerkelijk het opnemen voor mensen in de nood, die recht hebben op bescherming? Of louter zich willen profileren, als politiek' correct' moreel zuiver, met het oog op het winnen van zoveel zetels en invloed? De asielproblematiek gebruiken voor het oppoetsen van het eigen erf?

Vanuit een luxe positie, het belerende vingertje opheffen, met een mond vol over tolerantie. Iets waar D66 , altijd goed in is geweest. Geen echte ideologie, in tegenstelling tot GroenLinks en de SP, maar meewaaien met elke 'progressieve wind'.

U snijdt uzelf behoorlijk in de vingers, door te stelen, dat vijftig procent van de toch al krappe sociale huurwoning sector, in een klein dorp als de onze exclusief gereserveerd moet worden voor vluchtelingen. Ik wees er al op, dat dit latente afkeer en vreemdelingenhaat, die ook in Scherpenzeel bestaat, kan aanwakkeren. Het gevoel gepasseerd en niet gehoord te worden. En daar zitten we allemaal niet op te wachten.

Hoogachtend

Alexander van Maanen

Scherpenzeel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie