Hulpdiensten spreken van rustige jaarwisseling

1 januari 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De hulpdiensten van regio Gelderland Midden spreken van een rustige jaarwisseling. Zowel de brandweer, als de ambulance, als de politie kijkt tevreden terug op afgelopen oud en nieuw.

De jaarwisseling in de regio Gelderland-Midden is voor de brandweer en ambulance over het algemeen rustig verlopen. De brandweer rukte vooral uit voor kleine buitenbranden. De ambulancedienst had geen bijzondere inzetten en haar inzet is te vergelijken met voorgaande jaarwisselingen. In totaal rukte de brandweer uit voor een kleine tachtig brandjes. Een grotere inzet was in de ochtend van 1 januari bij een middelbrand in een leegstaande boerderij aan de rand van Nijkerk. Dit vuur was snel onder controle en betrof een 'gewone' inzet van de brandweer.

Rond hetzelfde tijdstip, 08.00 uur, is in Arnhem door brandweer en ambulance een onderkoelde man van een 'eilandje' in Sonsbeekpark gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen.

Politie

In het politiedistrict Gelderland-Midden zijn tijdens de jaarwisseling 26 mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten zoals mishandeling en vernieling. Grote incidenten deden zich niet voor. Wel was sprake van de nodige kleine vechtpartijen op diverse locaties. Voor zover bekend is geen sprake geweest van geweld in de richting van hulpverleners of politiemensen. Datzelfde geldt voor ambulance- en brandweerpersoneel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie