Handtekening onder overeenkomst Poultry Hof

31 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Op bijzondere wijze is door Vallei Wonen en Koraal Vastgoed het jaar afgesloten. Oudjaarsdag is de koopovereenkomst getekend voor twaalf starterswoningen in nieuwbouwplan Poultry Hof in Woudenberg. Kees van Kampen, directeur-bestuurder van de woningcorporatie, en Edwin Kuijpers van Koraal Vastgoed zetten, onder het genot van koffie met oliebollen, gezamenlijk de handtekeningen.

Het nieuwbouwproject omvat in totaal 21 woningen, waaronder 12 sociale woningen, 2 senioren woningen koop, 4 koopwoningen in rij, 1 twee-onder-een-kap koopwoningen en 1 vrijstaande koopwoning. Het voorstel voor dit nieuwe bestemmingsplan op de hoek Stationsweg/Laan 1940-1945 is in de gemeenteraadsvergadering van 20 november vastgesteld. Het is de bedoeling om met de bouw te starten in april 2015. Vallei Wonen neemt de 12 sociale woningen (6 huur en 6 koop) af van Koraal Vastgoed, zodra de bouw hiervan wordt opgeleverd. De verwachting is dat dit eind 2015/begin 2016 plaatsvindt.

Verhuur en verkoop woningen

De 12 grondgebonden woningen worden rug-aan-rug gebouwd en bestaan uit twee verdiepingen. Er wordt zo spoedig mogelijk gestart met de verkoop van de woningen. De 6 sociale koop woningen van Vallei Wonen worden via Makelaardij Woudenberg aangeboden. De huurwoningen worden op een andere manier in de markt gezet. Deze worden aangeboden via ons regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet, ongeveer 6 maanden voor oplevering.

De woningen zijn vooral geschikt voor starters op de huur- en koopmarkt. Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet men ingeschreven staan als woningzoekende; dit kan via www.woningneteemvallei.nl. Meer informatie staat vanaf 15 januari op onze website www.valleiwonen.nl.

Bij de foto: Edwin Kuijpers (l) en Kees van Kampen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie