Kaderpresentatie Port-betaaldzegels bij Onder de Loep

29 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Op maandag 12 januari organiseert de Woudenbergse postzegelvereniging ONDER DE LOEP weer haar maandelijkse verenigingsavond in Cultureel Centrum DE CAMP, Bosrand 15 te Woudenberg. De aanvang is om 20.00 uur.

Deze avond is er een kaderpresentatie van Port-betaaldzegels. Om de attentiewaarde van hun post te verhogen, frankeerden grootverbruikers hun stukken vaak met postzegels, afgestempeld met het stempel PTT POST. Na 2000 kon dit niet meer door de invoering van de nieuwe postwet.

Om toch attentiewaarde mogelijk te maken werd op 1 juni 2000 een partijenpost-zegel ingevoerd, het port-betaaldzegel. Tulp en haringhapper werden ze genoemd; de tulp verscheen in 4 kleuren, de haringhapper in 1 uitvoering. Het zegel verscheen in rollen van 1000, 5000 en zelfs 10.000 zegels voor 4 cent per stuk. U ziet in de presentatie hoe het verder ging.

Zegels los en op stuk en stempels in velerlei uitvoering, tanding, echt gelopen stukken, enz.

Een nieuw verzamelgebied? Er was weinig interesse voor deze zegels, eigenlijk zie je ze maar zelden meer.

Iedere postzegelverzamelaar, vrouw of man, die zijn liefhebberij met andere verzamelaars wil delen, is van harte welkom om de sfeer en de gezelligheid te proeven.

Ook is er een mogelijkheid met korting postzegels, catalogi en materiaal aan te schaffen.

Meer informatie over deze avond wordt verstrekt door mw. D.H. Visser, tel. 033-2863510.

Wie nog een leuke en leerzame hobby zoekt, waaraan u net zoveel geld en tijd kunt besteden als u zelf wilt, kan eens komen kijken. De toegang is gratis. Het lidmaatschap kost slechts € 32,00 per jaar, waarvoor ook het prachtige landelijke maandblad Philatelie wordt toegezonden. Bent u reeds lid van een andere postzegelvereniging dan is wellicht een zeer forse korting mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie