Kerstspringen bij manege Groenewoude

29 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Traditiegetrouw waren er tweede kerstdag weer springwedstrijden bij Manege Groenewoude. De wedstrijddag begon 's morgens met een behendigheidsrit en het springen van veertig centimeter hoogte. Veel ruiters presenteerden zichzelf en hun pony in kerstsfeer.

's Middags waren de gevorderde ruiters aan de beurt en werd er gesprongen tot 1.10 meter hoogte. In de hoogste categorieën werd er ook op stijl gelet. De ruiters die daarvoor de hoogste cijfers haalden (Nikita Daals, Renske Paasman en Denise Woudenberg) streden daarna op een voor hen onbekend paard, namelijk Romanov van Rita de Koning, tegen elkaar om de stijlwisselbeker. Die werd gewonnen door Nikita Daals. De snelste ruiters van de dag waren Natascha de Kruyf, Lynn Dibiona en Marjolein Barten.

Dankzij een sponsor kon iedereen de hele dag van heerlijke salades genieten. Deze werden verkocht. De opbrengst hiervan is voor Stichting PonyPret. Stichting PonyPret organiseert activiteiten voor mensen die om financiële redenen of door een beperking niet zo gemakkelijk kunnen paardrijden en betaalt de onkosten en de benodigde kleding. Ook tijdens de nieuwjaarswedstrijden op 4 januari van 15.00 tot 18.00 uur gaat de opbrengst van het sponsorspringen naar Stichting PonyPret. Deelnemers aan het sponsorspringen zoeken zelf sponsors die een bedrag betalen voor de punten die ze halen. Ook wordt er die dag een hoogterecord gesprongen. Sponsors voor Stichting Ponypret zijn altijd welkom: 033 2861456 of activiteitengroenewoude@gmail.com. Info: www.manege-groenewoude.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie