Voorzitter Haantjesdag stopt ermee

28 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - Na zeven ,,heel leuke jaren'' vindt Bertus Brouwer de tijd rijp om te stoppen met het voorzitterschap bij stichting Haantjesdag. Hij draagt de voorzittershamer over aan Agnès Peters. ,,De waardering die je krijgt is enorm. Uit de dankbaarheid van de bezoekers haal ik zoveel voldoening."

door Hanneke Bijker

In juni 2015 zal voor de negenentwintigste keer Haantjesdag plaatsvinden. Eén van de grootste evenementen in de gemeente Woudenberg en omstreken. Achter dit evenement schuilt ook de gelijknamige stichting Haantjesdag met Bertus Brouwer als voorzitter. ,,Toen ik in 2008 met pensioen ging, besloot ik in de stichting Haantjesdag te stappen. Er zaten bekenden van mij in het oude bestuur die ermee wilden stoppen en dat gaf voor mij de doorslag om in hun voetsporen te treden."

Nadat een nieuw bestuur was samengesteld en de stichting van wat financiële problemen was verlost, kon de voorzitter echt aan de slag. Zijn voornaamste taak was het werven van sponsoren en het onderhouden van contact met ondernemers en de pers. ,,Daar genoot ik met volle teugen van! Vooral de gemoedelijke sfeer die er heerste onder de organisatie van de kraamopbouw en de kermis."

Stichting Haantjesdag kostte Bertus Brouwer veel meer tijd dan gedacht, ongeveer een dag in de week, maar naar eigen zeggen kreeg hij daar ontzettend veel voor terug. ,,De waardering die je krijgt, vooral op het evenement Haantjesdag, is enorm. Uit de dankbaarheid van de bezoekers haal ik zoveel voldoening."

Bertus Brouwer kijkt met veel plezier terug op zijn zeven jaar voorzitterschap. Wat hem het meest is bijgebleven is zijn eerste keer als voorzitter op het evenement Haantjesdag. ,,Er werd aan mij gevraagd of ik wilde speechen, maar dat had ik nog nooit gedaan. Ik heb jarenlang gewerkt als internationaal vrachtwagenchauffeur en dan praat je wel eens in jezelf, maar nooit voor een groot publiek", grapt Brouwer. ,,Ik vond het ontzettend spannend, maar gelukkig ging het mij goed af."

De beslissing om per 31 december te stoppen kwam niet geheel uit de lucht vallen. ,,Eigenlijk heb ik dat besluit twee jaar terug al genomen, maar ik had het zo naar mijn zin dat ik er nog twee jaar heb aangeplakt. Nu is de tijd rijp en maak ik plaats voor mijn opvolgster Agnès Peters."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 30 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie