28 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Ondanks slechte weer toch iedereen op tijd voor marathonkaarten

Carla Koopen en Cees Overeem winnaars jokeren en klaverjassen

RENSWOUDE- Organisator Gerard Blaauwendraat keek zaterdagmorgen blij verrast op toen toch alle deelnemers aan de kaartmarathon, in de kantine van de VV Renswoude, aanwezig bleken te zijn. Ja, zelfs de oudste deelnemer de 89 jarige Jan Gijsbers uit Veenendaal had geen verstek laten gaan en wilde het kaartspektakel niet missen.

Voor die kaartmarathon verschenen maar liefst 87 deelnemers, waarvan 64 klaverjassers en 23 jokeraars die weer eens graag een dag lang al kaartend in touw wilden zijn.

Blaauwendraat verwelkomde de deelnemers en gaf ze een compliment en was blij dat iedereen toch keurig op tijd in de kantine aanwezig was en dat ondanks het slechte weer en de besneeuwde wegen.

Zo kon om 8.00 uur toch gestart worden met de kaartmarathon en was er tussen de bedrijven door natuurlijk koffie of thee voor de deelnemers en tussen de middag werd gezorgd voor lekkere belegde broodjes en kon zelfs gekozen worden uit twee soorten soep.

Terwijl het buiten koud was en de sneeuw gestaag omlaag kwam was de stemming binnen opperbest en had men ook over de temperatuur niet te klagen. Duidelijk een heel stukje hoger dan buiten.

Onder de deelnemers aan de jaarlijkse kaartmarathon liefhebbers uit Utrecht, Amersfoort, Soest, Veenendaal, Amersfoort en natuurlijk ook Renswoude en omgeving.

Terwijl Gerard Blaauwendraat samen met een vrijwilliger nog druk zitten te rekenen om de eindstand en dus ook de prijswinnaars te berekenen gaan Cees Overeem en Joop van de Kaa aan de slag met de grote verloting. Tal van fraaie vleesprijzen en flessen geestrijk vocht gaan over in andere handen.

Nauwelijks is dit karwei geklaard of Gerard Blaauwendraat verschijnt met de uitslagen.

Voordat hij de prijswinnaars bekend maakt merkt hij op dat het toch wel een speciale dag geweest. Ondanks het winterweer heeft niemand verstek laten gaan. Ik vond het een gezellig gebeuren en ik hoop dat ik er ook zo op terugkijkt. Als Blaauwendraat de bediening achter de bar bedankt, gaan de handen spontaan op elkaar. Duidelijk een stuk waardering richting al die vrijwilligers.

Bij de prijsuitreiking begin Gerard Blaauwendraat allereerst met de deelnemers aan het jokeren. Winnaar is geworden Carla Koopen met 252 punten, 2e Bets Veldhuizen met 258, 3e Maic Veenendaal met 268 punten, 4e Janny van Santen met 282 punten, 5e Adrie van de Brink met 285 punten en 6e Wilma Korenhof met 288 punten.

Aansluitend komen de klaverjassers aan bod. Winnaar is Kees Overeem met 20830 punten, 2e Dick van Santen met 20740 punten, 3e Gert Wentink met 20440 punten, 4e Wim van Mourik met 20371 punten, 5e Joop van de Kaa met 20037 punten, 6e Johan van Amerongen met 19875 punten, 7e Ad van de Glind met 19733 punten, 8e Gert Vink met 19724 punten, 9e Theo Roelofs met 19491 punten en 10e Jan Gijsbers (de oudste deelnemer, 89 jaar oud) met 19181 punten.

Na een lange dag kaarten, een verloting en de prijsuitreiking gaat men snel huiswaarts. Sommigen moeten nog een stukje rijden. Voordeel was wel dat het niet meer sneeuwde en de wegen redelijk goed begaanbaar waren.

FOTO

De oudste deelnemer Jan Gijsbers hier tijdens de kaartmarathon, viel

ook in de prijzen714

970 sk01Ja, die slag is voor mij715

964 sk01Een volle kantine, de animo voor de kaartmarathon was groot716

981 sk01Carla Koopen won het jokeren717

987 sk01Kees Overeem werd winnaar van het klaverjassen718

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie