Kerstboom Renswoude had 10.600 lampjes

28 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

RENSWOUDE- De winnaar van de kerstbomenprijsvraag bij Veldhuizen Kerstbomen in Renswoude kreeg zaterdagmorgen zijn prijs uitgereikt.

De meters hoge kerstboom, in de tuin bij Karin en Hein, wordt al jaren opgetuigd door Henk Mens. Die zorgt er voor dat de lampjes worden aangebracht. Een heel karwei in zo'n zes meter hoge boom. Mens doet dat al vijf jaar en was er twee dagen mee bezig.

Hij bracht 10.600 lampjes aan.

Kopers van een kerstboom bij Veldhuizen konden raden hoeveel lampjes er in zaten. Er kwamen de meest uiteenlopende antwoorden. Die varieerden van 375 tot 62.000. Maar het uiteindelijke aantal was dus 10.600.

Het was Peter Schultz uit Amersfoort, die al enkele jaren zijn kerstboom in Renswoude haalt, die op 11.000 lampjes was uitgekomen. Hij zat er het dichtste bij. Uit handen van Karin Veldhuizen kreeg Peter een cadeaubon waarmee hij volgend jaar een mooie Nordmann kerstboom gratis kan komen ophalen.

Vorig jaar zaten er in de kerstboom maar 5.300 lampjes, vertelde Mens. Dat hangt ook een beetje af van de grootte van de boom.

Karin Veldhuizen: ,,Er zijn niet echt veel kerstbomen overgebleven. Die we nog over hadden zijn naar de Voedselbank in Eindhoven en Amersfoort gegaan. Zo konden die nog nuttig zijn op die plaatsen waar het aanschaffen van zo'n boom lastig is'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie