Stampvolle sporthal bij Volkskerstzangdienst

28 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

RENSWOUDE- Volgens traditie houdt de interkerkelijke evangelisatiecommissie op kerstavond de Volkszang. Ook dit jaar gebeurde dat in sporthal De Hokhorst, die tot de laatste plaats gevuld was.

Aan de Volkskerstzang werd medewerking verleend door harmonievereniging 'Ons Genoegen', onder leiding van Bart van de Goorbergh, het Kinderkoor 'de Regenboog', onder leiding van Roos Venema, de Christelijke Gemengde Zangvereniging 'ConAmore', onder leiding van Jeannette van de Roest en het Gospelkoor 'Candela', onder leiding van Bart van Kooten.

De meditatie was in handen van dominee Donken terwijl Jaap van Dijk de pianobegeleiding voor zijn rekening nam. Ons Genoegen opende met 'Prima Luce' van Jan van der Roost, gevolgd door het bij vele bekende 'ChristmasDay'.

Aansluitend konden de aanwezigen, met begeleiding van Ons Genoegen het 'Komt allen tezamen' ten gehore brengen en toen konden de kinderen van kinderkoor 'de Regenboog', onder leiding van Roos Venema, hun eerste bijdrage leveren aan de Volkskerstzang. Zij openden met 'He hallo!' wat gevolgd werd door de vertolking van 'Hou van alle mensen'.

Emmy Plantanga verwelkomde de talrijke aanwezigen en was blij met zo'n grote belangstelling. Onder die vele aanwezigen ook burgemeester Wilke Dekker en zijn echtgenote

Aansluitend was er samenzang en werd door publiek en koren, met medewerking van 'Ons Genoegen' het zo bekende 'Midden in de winternacht' ten gehore gebracht.

Het was de Christelijk Gemengde Zangvereniging 'ConAmore' die op bijzondere wijze 'Magnificat' zong. Meteen hierna zongen de aanwezigen 'Kling klokje klingelingeling'.

'Hij kwam bij ons, heel gewoon' werd ook door het publiek in de sporthal gezongen en daarna namen de kinderen van kinderkoor 'de Regenboog' hun plaats weer in, vlak voor de leden van de harmonievereniging. Zij zongen met heldere stem 'Laat je licht maar schijnen en sloten hun optreden tijdens de Volkskerstzangdienst af met 'Avondliedje' en opnieuw werd hun optreden met applaus beloond.

'Komt, verwondert u hier mensen' werd aansluitend in samenzang gezongen.

Dominee Donken mediteerde. Het thema voor de Volkskerstzangdienst 2015 was 'Haastige spoed'. 'ChristmasVariations' bracht 'Ons Genoegen' na de meditatie van ds. Donken op mooie wijze ten gehore en opnieuw was het tijd voor samenzang. Toen klonk uit vele kelen het 'Er is een Kindeke geboren op d'aard'.

De leden van het Gospelkoor 'Candela' konden eerst toen hun eerste bijdrage aan de Volkskerstzang laten horen en vertolkten 'De Klokken klinken deze nacht' wat gevolgd werd door samenzang van 'In Bethlehem stal'.

Bijzonder mooi werd door het Gospelkoor 'Candela' 'Gloria' uitgevoerd en opnieuw was er samenzang. De aanwezigen zongen het mooie 'Op U, mijn Heiland blijf ik hopen' om vervolgens gezamenlijk het 'Wat de toekomst brengen moge' te zingen.

Ds. Donken sprak een dankgebed waarna de aanwezigen staande 'Ere zij God' zongen waarmee deze Volkskerstzangdienst werd afgesloten.

FOTO

Ons Genoegen tijdens de Volkskerstzangdienst in 'de Hokhorst'709

925 sk01'ConAmore' zingt tijdens de Volkskerstzang710

927 sk01De stampvolle zaal tijdens de Volkskerstzang in de sporthal711

931 sk01De Kinderkoor 'de Regenboog' leverde ook een bijdrage aan de

Volkskerstzang712

934 sk01Ds. H.J. Donken verzorgde de meditatie713

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie