Volkskerstzang in De Camp

27 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG - De jaarlijks terugkerende Volkskerstzang was woensdag 24 december in de tot zaal omgebouwde sporthal De Camp die bijna tot de laatste plaats bezet was.

Voor de muzikale omlijsting waren Harmoniegezelschap Fidelio onder leiding van de nieuwe dirigent Michiel van Vliet, het interkerkelijk jongerenkoor Testify uit Nijkerk sinds 2009 onder leiding van Rineke de Wit en de zang- en muziekgroep Filiae, bestaande uit de vier zusjes Rineke, Cocky, Mieke en Christine de Wit aanwezig. Fidelio begeleidde net als andere jaren de samenzang en zorgde voor het voorprogramma dat bestond uit 'All you want for Christmas', 'A Western Christmas' en 'A Miracle on 34th street'.

Testify bestaat uit jongeren van 15 tot 40 jaar die graag willen zingen tot eer van God en een paar keer per jaar optreden. Filiae zorgde alleen of samen met Fidelio of Testify voor een indrukwekkend kerstoptreden met hun eigen muziekstijl van klassieke, geestelijke en populaire muziek. Behalve op de piano begeleidden ze hun zang ook met hobo en panfluit. Al op jonge leeftijd zijn de zusjes begonnen met zingen en musiceren en tegenwoordig doen ze dat op professioneel niveau, zo getuige de door hen uitgebrachte cd's die na de kerstzang te koop waren. Rineke probeerde de zaal het lied 'Let my light shine bright' aan te leren, waarin zelfs een afterbeat zat.

Burgemeester Titia Cnossen las kerstteksten uit Jesaja, Zacharia en het bekende Lucas 2 voor. Ds. Messemaker verzorgde de meditatie met als thema 'Alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft.' Hij noemde kerstfeest het 'feest van de Plaatsvervanger' en vertelde ter illustratie een indrukwekkend verhaal over een priester die in een concentratiekamp zijn leven had gegeven voor een ander. Voor mensen die na de kerstzangdienst na wilden praten, was een pastoraal team aanwezig. Na de afsluiting en bedankjes werd de bijeenkomst besloten met het zingen van Ere zij God. Er werd opgeroepen een bijdrage te geven voor de bestrijding van ebola.

nr 9973: de burgemeester leest het kerstevenagelie

nr 9944: jongerenkoor Testify

nr 9983: ds.Messemaker tijdens de meditatie

nr.9952: Fidelio met Michiel van Vliet

nrs 9953, 9949, 9964: Filiae

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie