24 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL - Bouwfonds Ontwikkeling en Bouwbedrijf Kreeft hebben vorige week een koop- en ontwikkelovereenkomst gesloten met de gemeente Scherpenzeel voor de ontwikkeling van een deel van de Heijhorstlocatie in Scherpenzeel. Deze partijen hebben de gemeente in een uitgebreide selectieprocedure het beste aanbod gedaan. Op de bewuste locatie zijn Bouwfonds en Kreeft voornemens in totaal 16 koopwoningen te ontwikkelen en te realiseren.

Rob Arends, ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds: 'Wij zijn erg verheugd met het feit dat wij de selectie hebben gewonnen, ons stedenbouwkundig- en architectonisch ontwerp is unaniem als beste gekozen'. Dirk Jan van den Brink, directeur van Kreeft: 'Het is fantastisch om als lokaal betrokken partij hier aan de slag te gaan in deze mooie samenwerking met Bouwfonds.' Tonnis van Dijk, wethouder van de gemeente Scherpenzeel is eveneens verheugd met het resultaat van de selectieprocedure: 'Bouwfonds en Kreeft hebben niet alleen een goed bod op onze grond gedaan, er lag ook en goed doordacht stedenbouwkundig plan aan ten grondslag. Het plan sluit naadloos aan op het beeld dat wij voor ogen hebben.

Begin 2015 wordt er een informatieavond gehouden voor belangstellenden, zodat de woonwensen meegenomen kunnen worden in het plan. De start verkoop staat gepland in het eerste kwartaal van 2015.

Over Heijhorst

Op de Heijhorstlocatie worden de komende jaren ongeveer 80 woningen gebouwd. De herinrichting van het schoolplein en het aanbrengen van riolering onder de Hovenierslaan is de eerste fase in het bouwrijp maken van dit gebied. Heijhorst ligt prachtig natuurlijk in de directe omgeving van de Lambalgerkeerkade en het Vallei-kanaal. Een mooie wandeling of kanotocht is in deze omgeving dan ook zo gemaakt. Heijhorst ligt gelegen op en rond een voormalige sporthallocatie en is nu een braakliggend terrein. Kijk voor meer informatie op www.scherpenzeelwonen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie