Korfballers Woudenberg zien titelkansen slinken

23 december 2014 om 00:00 Sport

WOUDENBERG - ,,We hebben het maximale eruit gehaald." De woorden werden uitgesproken door Marcel van Bemmel, die samen met Daan van der Klis aan het roer staat van Woudenberg. Toch was het niet voldoende. De korfballers gingen in de topper tegen DWS uit Kootwijkerbroek met 13-14 onderuit, waardoor de titelkansen geslonken zijn.

De topper in de 3e klasse had veel publiek op de been gebracht in De Camp. De toeschouwers zagen een wedstrijd waarin DWS het eerste bedrijf de bovenliggende partij was. Het leidde in het eerste bedrijf tot een 1-5 achterstand, waarna Woudenberg wat beter in het spel kwam. Bij rust was de achterstand 5-7.

Door een toeschouwer werd het spel van DWS 'boomstammenkorfbal' genoemd. De typering was raak, omdat enkel Kees van Dam iets groter was dan zijn directe opponent. Zijn zeven andere teamgenoten waren allemaal kleiner. Ook coaches Van Bemmel en Van der Klis kwamen tot de constatering dat Woudenberg in de fysieke strijd ten onder ging. ,,Daarom kozen we voor een andere tactiek in de tweede helft", verklaart Van Bemmel. Gert-Jan van Essen en Noortje den Bleker werden vervangen door Torsten Ball en Terri van de Wal. ,,Met Torsten brachten we naast Martijn de Haan een tweede afmaker in dat vak in."

De mutaties pakten goed uit, waarbij Kees van Dam en Sander Breman in het andere aanvalsvak hun waarde toonden. Bij een stand van 10-12 zorgden zij er in hun vak voor dat Woudenberg langszij kwam. Toch bleek dat niet genoeg. Met twee scores van afstand scoorde DWS twee keer in de laatste vier minuten, terwijl alleen Torsten Ball namens Woudenerg trefzeker was. Daardoor ging de wedstrijd toch verloren met 13-14. ,,Het was net niet genoeg, maar we hebben wel een topwedstrijd gespeeld. Daarom ben ik trots op de ploeg", verwerkte Van Bemmel de nederlaag.

Scores Woudenberg: Kees van Dam 5, Sander Breman 3, Martijn de Haan 2, Terri van de Wal, Laurens de Haan en Torsten Ball 1. In de papieren krant leest u een uitgebreider verslag met reactie van Kees van Dam.