Afbeelding
Foto: BDUmedia

Ingezonden brief: Capriolen van een college

11 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL - Voor een ieder die de krant en de politiek in dit dorp een beetje bijhouden is het momenteel niet meer helemaal helder wat het doel is van het huidige college. Heeft men het belang van ons dorp op het oog? Heeft men het belang van personen op het oog? Of heeft men het college belang op het oog?

Om maar eens een beginnetje te maken, de stapatsen met het Cruyff Court doen iedereen versteld staan. Eerst op de Omloop, dan in zuid en vervolgens weer op de Omloop. Is die locatie in kannen en kruiken, dan gaat men vervolgens met Jan en alleman steggelen over de precieze locatie op de Omloop. De grond is eerst koud, vervolgens warm, wat inhoudt dat er huizen gebouwd mogen worden. Wat later weer niet bleek te kloppen... En dan weer zijn er omwonenden die zowel hun instemming als afkeur inspreken op de commissie avonden.

Wie deze soap nog enigszins kon volgen is vervolgens waarschijnlijk compleet de weg kwijt geraakt op de ontsluitingsweg voor de nieuwe school aan de Ringbaan. Daar is een nieuwe school gepland, het vorige college had alles rond toen de coalitiegenoot er de stekker uit trok omdat de begroting met 2 ton moest worden verhoogd. Het plan werd vervolgens over de verkiezingen heen getild waarna men met frisse moed verder ging door aan- en afvoerroutes naar de school te openen en vervolgens weer af te sluiten.

Buren en raadsleden die in het geweer kwamen tegen zowel de ene als de andere oplossing en het geheel weer eens knap ingewikkeld maakten, zorgden er samen voor dat het een echte Scherpenzeelse oplossing werd: Dreigen met rechtszaken. Geen oplossing dus, maar een klassieke patstelling waar de school de dupe van is.

Deze school had al in de steigers kunnen staan, maar dat wordt nu waarschijnlijk nog twee jaar wachten voordat er ook maar ene spa de grond in gaat. En de bouwkosten, vraagt u zich af. Nou, die zullen hoger uit gaan komen, en dan wel meer dan die 2 ton waarover men struikelde. En dat alles omdat men geen ander doel heeft dan pleasen en teasen. Mensen, verleg de horizon eens van je eigen navel naar Scherpenzeels toekomst.

Als dat nou alles zou zijn zult u denken, man wat zeur je toch. Maar helaas, het capriolenverhaaltje is nog niet uit. Want de verbazing voor onze ondernemers moet nog geschetst gaan worden. Vorig jaar had de gemeente een foutje gemaakt met de aanslag OZB waardoor de ondernemers iets te weinig betaalden over hun bedrijfspand. Tja foutje, niks aan te doen, dat kan de beste overkomen hè. We zijn immers allemaal mensen met gebreken.

Het bedrag werd dus afgeboekt van de begroting en tegelijkertijd de afspraak gemaakt in de raadsvergadering. Indien men dit bedrag alsnog wilde vorderen dat dan daarvoor eerst toestemming van de gemeenteraad gevraagd moest worden. Nu blijkt dat de verantwoordelijke wethouder 'deze vordering achteraf' zonder vragen stiekem alsnog heeft doorgedrukt, onder het mom van: het staat in de programmabegroting. Met als gevolg dat de ondernemers de fout van de gemeente in 2014 in 2015 mogen gaan betalen. En dan klaagt het college nog dat er elk jaar zoveel bezwaarschriften ingediend worden inzake de OZB-aanslag. Wie dit staaltje van fair play begrijpt mag het komen uitleggen.

E. van Loo

Willaerlaan 48

Scherpenzeel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie