Ingezonden brief: Dubbele belangen

14 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL - Ik ben een voorstander van nieuwbouw lagere school. Na uitkomen van de eerste plannen bebouwing tegenover de Akkerwindenlaan, kreeg ik de eerste actievoeders aan mij deur. Heb hier niet aan mee gedaan ook al begrijp ik dat zij hier niet blij mee waren.

Hierna kwam het plan om de school te bouwen aan de Ringbaan/Fluitekruidlaan, schuin tegenover mijn huis. Vond ik niet leuk en wist dat ik overlast en planschade zou oplopen. Maar vond nog steeds dat de school er moest komen en kon met plan en ontsluiting leven.

Heden moet ik constateren dat de bewoners van Fluitekruidlaan 47 tot en met bezwaar hebben aangetekend tegen ontsluiting bocht Ringbaan. In Scherpenzeelse Krant van 10 juni moet ik lezen dat de partijen CU, SGP en CDA hier in meegaan. Hierdoor wordt alle overlast op een centraal punt geconcentreerd, dit terwijl advies verkeersdeskundige het eerdere voorstel adviseren.

De fractievoorzitter van de SGP, dhr. Mulder, of één van zijn medebewoners is één van de gene die bezwaar heeft aangetekend tegen ontsluiting bocht Ringbaan. Hierdoor kan ik mij niet aan de indruk onttrekken, dat privé- en partijbelang hier samen optrekt en niet in belang van de gemeenschap is.

De consequentie zal zijn dat er een lang procedureel proces zal ontstaan en het nog jaren kan duren voor de school gebouwd wordt.

J.Uittenbogaard

Fluitekruidlaan 72, Scherpenzeel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie