Kalk moet Renswoude naar linkerrijtje brengen

27 december 2013 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Henry Kalk zal ook in het seizoen 2014-2015 de hoofdtrainer van Renswoude zijn. De oefenmeester uit Veenendaal verlengt zijn contract bij de club uit het kasteeldorp met een jaar. ,,In no-time waren we eruit", stelt Wout van Essen namens de Technische Commissie tevreden vast.

Renswoude overwintert in de middenmoot van de tweede klasse B, ondanks dat het in sommige wedstrijden matig speelde. ,,Henry is daar heel open in, hij weet dat de ploeg nog beter kan. Toch hebben we meer punten dan vorig jaar", vertelt Van Essen. Een groot deel van die punten werd op basis van vechtlust behaald. ,,De teamgeest is hoog, Renswoude presenteert zich in deze moeilijke afdeling als een hecht collectief waar het lastig van winnen is. Henry heeft daar een belangrijk steentje in bijgedragen." Die uitspraak van Van Essen wordt ondersteund door de statistieken. De Kraaien verloren pas drie competitiewedstrijden.

De besprekingen over contractverlenging verliepen volgens Van Essen dan ook 'zeer voorspoedig'. Hij hoopt dat Renswoude zich dit seizoen zo snel mogelijk veilig zal spelen, om in het seizoen daarop een volgende stap te kunnen zetten. ,,We willen de huidige groep graag bijeen houden om dan met een paar directe versterkingen de stap naar het echte linkerrijtje te kunnen maken. Daar gaan we voor."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie