Opnieuw discussie over Brothers Open Air

27 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG – Tijdens de laatste raadsvergadering werd lang stilgestaan bij het ingekomen stuk van meneer Van Beek over de volgens hem gebrekkige informatievoorziening vanuit de gemeente over de vergunningsaanvraag voor dancefestival Brothers Open Air.

In zijn brief geeft Van Beek aan dat bij het eerste dancefestival op de website van de gemeente geen informatie te vinden was over de vergunningsaanvraag. In november vond hij wel de bekendmaking van de vergunningsaanvraag voor een nieuw festival in april 2014, maar niets over de mogelijkheid om bezwaren in te dienen en binnen welke termijn. In zijn brief gaf de heer Van Beek verder aan tegen een festival in een stuk kwetsbare natuur te zijn. Zeker tijdens het voortplantingsseizoen van veel diersoorten, die je met lawaai, licht en vuurwerk na zonsondergang wegjaagt. Dit is volgens hem bewezen in een onderzoek, waaraan hij als bioloog-ecoloog heeft meegewerkt. Marco van de Hoef (GBW) stelde voor deze brief in het presidium te bespreken. Jan van de Lagemaat (SGP) greep de brief aan om opnieuw vragen te stellen. Allereerst over een mogelijke schadeclaim van de organisatie aan de gemeente als er geen vergunning wordt verleend.

Burgemeester Cnossen gaf aan dat de gemeente alleen beslist over de vergunning en verder geen partij is. Ook het aanvragen van een ontheffing bij het ministerie was volgens de burgemeester de verantwoordelijkheid van de organisatie en hoort bij een volledige vergunningsaanvraag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie