'Het loopplezier staat bij ons op één'

27 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Al jaren gaat de Florijn Winterloop crescendo. Jaar op jaar worden deelnamerecords genoteerd, een teken dat de kwaliteit van de loop en de natuur van Den Treek gewaardeerd worden. Maar in Woudenberg gaat niemand daarvan zweven. ,,Laten we bescheiden blijven. We vinden het natuurlijk elk jaar een sport om onze loop te verbeteren, maar we zijn geen professionele organisatie. We doen het voor de voetbalvereniging, voor de lol, voor de uitstraling van het dorp. Zo simpel is het", vertelt Sylvia van Waveren aan de vooravond van de 27e editie op 4 januari.

door Edward Doelman

Van Waveren is voor het achtste jaar op rij voorzitter van de commissie die de Florijn Winterloop organiseert. Onder haar leiding is de loop uitgegroeid tot het grootste sportevenement van Woudenberg. Maar dat is niet alles: ook in de hardloopwereld geniet de Winterloop inmiddels een goede reputatie. ,,We zitten weer een week voor de halve marathon van Egmond. Er zullen weer verschillende lopers zijn die in Woudenberg hun laatste voorbereidingswedstrijd zullen lopen", weet Van Waveren.

Van Waveren allerlei aanbiedingen van hardloopmakelaars, die schermen met de mogelijke komst van Afrikaanse lopers. Van Waveren haalt haar schouders erover op. ,,We betalen geen startgeld. Of faciliteringsgeld, zoals die tussenpersonen dat creatief noemen. Dat kan ik simpelweg niet verantwoorden met de doelstelling van de Florijn Winterloop. We zijn geen commerciële loop, het loopplezier staat bij ons altijd op nummer één."

Online inschrijven is mogelijk tot en met 1 januari. Kijk voor meer informatie en de starttijden op www.florijnwinterloop.nl.

* Lees meer in De Woudenberger van maandag 30 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie