Winnaars 'trots' op zilveren speld

24 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - ,,Het deed wat met mij en 's nachts heb ik in bed gehuild", vertelt Wijntje Wolswinkel. Burgemeester Titia Cnossen had haar verteld dat zij samen met Jeanine Schaling en Ben Glasius de eerste nieuwe onderscheiding krijgt van de gemeente Woudenberg: de Zilveren speld. Deze onderscheiding voor het waardevolle werk van mantelzorgers en vrijwilligers zal op 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Camp worden uitgereikt.

Burgemeester Cnossen: ,,Wij vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze échte Woudenbergers, die iets voor anderen over hebben en zien dat er iets moet gebeuren. Sterker nog, we kunnen niet meer zonder hun waardevolle inzet in deze participatiemaatschappij. De functie van mantelzorger is een andere dan die van de vrijwilliger. Vrijwilliger zijn is een keuze, terwijl mantelzorger zijn je overkomt. Onze keuze voor mantelzorgster viel op Wijntje. Zij vindt het normaal dat zij al jaren voor haar zus Janny met het syndroom van Down zorgt. Bovendien doet ze het met ogenschijnlijk weinig moeite. Maar wij weten dat het een zware taak is die iedere dag terugkomt."

Multi-vrijwilligster Jeanine Schaling is de tweede persoon, die volgens de burgemeester terecht is voorgedragen voor de onderscheiding. Cnossen: ,,Hiermee willen we laten zien hoe het ook kan. Jeanine zet zich op eigen initiatief op allerlei fronten in voor de Woudenbergse samenleving."

'Ben is Ben'. Zo introduceerde de burgemeester de derde keuze: ,,Hij woont bij Reinaerde en is een fantastische buur. Hij rijdt altijd een aantal adressen af, waar hij gezellig een kopje koffie drinkt en klusjes voor de mensen doet. Als de mensen op vakantie gaan, verzorgt hij uit zichzelf de plantjes."

* Lees meer in De Woudenberger van maandag 30 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie