Wethouder hoopt op frisse 'start' voor De Breehoek

24 december 2013 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Wethouder Henk Vreeswijk betreurt de harde beschuldigingen, welke de voormalig voorzitter van De Breehoek in een reactie op hun plotseling vertrek heeft geuit aan het adres van het gemeentebestuur. ,,Ik kan mij voorstellen dat de RvT teleurgesteld is omdat hen is gevraagd erover na te denken hun functie ter beschikking te stellen. Dat verzoek had niets te maken met politiek gekonkel of achterklap, maar alles met de discussies rond De Breehoek zoals die in het afgelopen jaar in de raadszaal zijn gevoerd."

Vorige week werd bekend dat de twee resterende leden van de Raad van Toezicht van De Breehoek, Huib Pelser en Cees Dijkshoorn, met onmiddellijke ingang hun functies hadden neergelegd. In een toelichting meldde voormalig voorzitter Pelser dat voor hen de grens was bereikt nadat de fractievoorzitters van de politieke partijen, in meerderheid, hadden geweigerd om met hen in gesprek te gaan over het verzoek tot hun vertrek. Ook zou plotseling een geruchtenmachine op gang gekomen zijn met allerlei ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van de (voorzitter van de) RvT.

Vreeswijk wil ook nog kwijt dat de RvT in het verleden ook veel goed werk heeft verricht voor De Breehoek. ,,Onze ervaringen zijn zeker niet allemaal negatief. Maar het gaat mij om de toekomst. Als blijkt dat de meerderheid van de gemeenteraad geen vertrouwen heeft in het functioneren van de RvT moet er in het belang van De Breehoek worden gezocht naar een oplossing. Het is jammer dat dit vertrek van de RvT met de nodige commotie gebeurt, maar ik hoop en verwacht dat dit de weg vrijmaakt voor een nieuwe en frisse start."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie