Helpende handen gezocht voor fittest

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunnen we niet afdwingen, maar wel bevorderen. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. De gemeente Scherpenzeel is op zoek naar helpende handen voor bij een sportief evenement.

Ter bevordering van een gezonde leefstijl, één van de actiepunten uit de visie- en kadernota Sport en Bewegen 2013-2017, organiseert de gemeente Scherpenzeel op zaterdag 25 januari 2014 een fittest voor inwoners in de leeftijd van 60 tot en met 70 jaar. Hiermee krijgen deelnemers de gelegenheid om onder begeleiding van een sportarts de fitheid te meten. Een fittest bestaat uit verschillende onderdelen, onder andere bloeddrukmeting, knijpkracht, hand-oog coördinatie, een reactietest en een wandeltest. Na afloop krijgen de deelnemers toelichting op de fittest en gerichte adviezen van een sportarts.

De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen. ,,We zoeken vooral mensen die na een duidelijke instructie van de sportarts een testonderdeel zoals handknijpkracht, lengte, gewicht, bloeddruk of schouderlenigheid willen begeleiden bij de deelnemers. U hoeft hiervoor geen bepaalde achtergrond te hebben. De testen vinden onder begeleiding van de sportarts en een bewegingsconsulent plaats."

De duur van de testdag is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De dag begint om 8.00 uur (vrijwilligers aanwezig) en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De locatie is in het Kulturhus De Breehoek. Er wordt gezorgd voor een kopje koffie/thee en een lunch. Opgeven kan bij Miranda Wassink, jos@scherpenzeel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie