Studiecentrum minder open door bezuiniging

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het Studiecentrum Woudenberg sloot het jaar 2013 vorige week feestelijk af en tegelijk werd er afscheid genomen van vrijwilligster Alie de Vries. Aan een gezellig gedekte tafel met gerechten vanuit de hele wereld genoten de cursisten en vrijwilligers van deze middag. Hoewel het aantal cursisten stijgt, was er ook minder goed nieuws. Door de bezuinigingen vanuit het Rijk moet het Studiecentrum één dagdeel sluiten.

door Joke van der Heide

Het Studiecentrum is in april 2012 gestart vanuit het Cultuurhuis Woudenberg. Het wordt gratis aangeboden aan alle inwoners van Woudenberg van jong tot oud, van hoog- tot laagopgeleid. Vrijwilligers en docenten van het ROC ondersteunen iedereen die zijn talenten wil ontwikkelen of iets nieuws wil leren.

De sfeer bij de jaarafsluiting onderstreepte dit. Aan tafel zaten allerlei nationaliteiten, van Marokko tot Polen, van Ethiopië tot Thailand, die van elkaars gerechten en gezelschap genoten. Want naast het leren van Nederlands heeft het Studiecentrum ook een sociale functie.

Vanaf 2014 is het Studiecentrum geopend op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

* Lees meer in De Woudenberger van maandag 23 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie