'Geen verliezer, maar een trotse finalist'

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - ,,Het was wel een paar minuten een teleurstelling, een domper voor iedereen.” Dat zegt Claudia van Engelenburg over de uitslag van de ‘Leukste Amateurclub van Nederland’. Niet de kleinst overgebleven vereniging Renswoude mocht met de eer strijken, maar het feest barstte bij VV Spirit in Ouderkerk aan den IJssel los.

De teleurstelling ebde na een paar minuten weer weg. ,,Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we hebben er samen een fantastische tijd van gemaakt. We zijn geen verliezer, maar een trotse finalist”, stelt Van Engelenburg, die twee maanden geleden samen met Bastiaan Veldhuizen het initiatief nam om de Kraaien voor de verkiezing op te geven.

Bovendien trapte het vlaggenschip om 14.30 uur af tegen Argon. Het eerste elftal had het zwaar, maar dwong in de slotfase een 1-1 gelijkspel af. Het gestolen punt en de trots op het feit dat Renswoude op de kaart is gezet, leidden alsnog tot een feest op De Hokhorst. Van Engelenburg: ,,Bij de bekendmaking om 13.45 uur waren er al verrassend veel mensen. Niet alleen van de club, maar ook gewone mensen uit het dorp. Dan zie je dat de verkiezing echt heeft geleefd.”

De saamhorigheid leidde ’s avonds bij het eindfeest opnieuw tot een volle kantine. ,,Daar hebben we de afgelopen tijd gevierd”, besluit Van Engelenburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie