Ingezonden brief: Belang handhaving aanlijnplicht

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Hoe belangrijk het aanlijnen van honden is hebben wij op 1 september ondervonden. Op de bewuste avond zitten wij binnenshuis aan de maaltijd en zien wij een onbekende hond met 'iets zwarts' in z'n bek in onze tuin rennen. Al snel werd ons duidelijk dat dit wel een heel lugubere vertoning was, want dat 'iets zwarts' was namelijk een van onze Javaanse krielkippen, die achter ons huis (veilig dachten we) in de ren liepen.

Deze hond hebben we achteraf gezien vaker in onze achtertuin gesignaleerd, maar konden hem toen steeds snel wegjagen. Echter nooit aan de veiligheid van onze krieltjes gedacht!

Bovenstaande geeft aan dat er nog steeds onaangelijnd wordt uitgelaten, op plaatsen waar dit niet is toegestaan, waardoor deze hond door de groene haag kon vliegen en een van onze kippen heeft doodgebeten.

Zijn hondenbezitters alleen met eigen dieren begaan? En moeten we nu echt voor loslopende honden een hek om onze tuin gaan plaatsen? Is dat niet de wereld op z'n kop? Het blijkt dus wel degelijk nodig dat hierop wordt gecontroleerd.

Inwoner van Scherpenzeel (naam bekend bij redactie)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie