Huidige en voormalige bestuursleden van Vallei & Boerderij vierden nog één keer samen het succes van de bijna twintigjarige Vereniging.
Huidige en voormalige bestuursleden van Vallei & Boerderij vierden nog één keer samen het succes van de bijna twintigjarige Vereniging. Mirjam Hommes, Mirages Communicatie

  Twintig jaar samenwerken aan een vitaal platteland

21 april 2018 om 23:43 Sport/sport Deel je nieuws

Vereniging Vallei & Boerderij stopt op hoogtepunt

Op dinsdag 17 april kwamen de leden van de vereniging Vallei & Boerderij voor het laatst bijeen op de Mariahoeve in Putten. Vallei en Boerderij heeft twintig jaar lang samengewerkt, geïnspireerd en gelobbyd voor agrarisch ondernemers in de Gelderse Vallei. De leden hebben allemaal boerderijen waar iets te beleven valt: een boerderijwinkel, een mini-camping, B&B, museum, boerengolf of een theehuis.

Coby van Ginkel, voormalig voorzitter, blikte terug op 20 jaar Vallei & Boerderij. De vereniging is ontstaan uit een studieclub van boeren die zich bezig hielden met zogenaamd ‘agrotoerisme’. Het verbreden van de landbouw met nevenactiviteiten zoals toerisme, zorg en landwinkels was toen een hot item. Van Ginkel: “Het was bij iedereen nog erg in de opstartfase. We waren bezig met het wijzigen van bestemmingsplannen en het overtuigen van gemeenten.”

Bloeiende boerderijen

Aan het begin van deze eeuw namen dit soort agrarische activiteiten een grote vlucht. Vallei & Boerderij deed veel aan marketing en naamsbekendheid voor haar leden. Inmiddels zie je overal in de Gelderse Vallei dit soort bloeiende bedrijven waar je kunt overnachten, streekproducten kunt kopen of bijzondere activiteiten kunt doen. Van bedrijfsuitjes tot kanovaren en kookworkshops.

Gefeliciteerd met het opheffen!

De Vereniging had trendwatcher Hans van Leeuwen uitgenodigd om hen bij te praten over de ontwikkelingen in de recreatiesector. Hij begon met het feliciteren van de groep ondernemers met de opheffing van Vallei & Boerderij. “Verenigingen zijn niet meer van deze tijd” aldus Van Leeuwen, die vervolgens de ondernemers meenam in wat moderne consumenten willen.


Volwassen geworden

Voormalig voorzitter Van Ginkel beaamt dat voor Vallei & Boerderij 2018 een goed moment is om te stoppen. “We moeten samenwerken om de taart groter te maken voor iedereen. Dat blijft zo. Maar er zijn andere manieren om samen te werken. De vereniging is in feite overbodig, want we zijn volwassen geworden. We hebben een mooi product, waar we trots op mogen zijn. Tijd om uit te vliegen.”

De activiteiten en producten van de agrarisch ondernemers in de Gelderse Vallei zijn te bezoeken, bekijken, beleven en proeven. Ga binnenkort eens langs bij een vergaderlocatie, escaperoom, boerderijwinkel, camping of beleefboerderij!

De website www.valleiboerderij.nl blijft in de lucht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie