Zorgen over te hard rijden

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

Ledder stuurde een ingezonden brief naar de Woudenberger. Daarin deed hij een oproep aan Woudenbergers en vooral inwoners van ’t Zeeland om vooral rustiger door de wijk te rijden. Hij vreest dat het mis zal gaan.

Ledder: ,,Het is wachten tot het fout gaat’’ WOUDENBERG – Michel Ledder maakt zich zorgen over het drukke en hard rijdende verkeer in ’t Zeeland. ,,Misschien gaan we wel verhuizen, omdat het zo gevaarlijk is’’, zegt hij. ,,Het is wachten tot er een ernstig ongeluk gebeurd.’’ De gemeente onderzoekt mogelijkheden om een oplossing te vinden.

door Gerhard te Winkel

,,In ’t Zeeland mogen auto’s dertig kilometer per uur rijden. Dat vind ik al te hard. Ik zie met grote regelmaat auto’s passeren met veel hogere snelheid. Ik houd mijn hart vast’’, vertelt Ledder.

In de nieuwbouwwijk is sprake van een onoverzichtelijke verkeerssituatie. ,,Overal staan auto’s geparkeerd.

Automobilisten passeren die alsof ze wel goed kunnen zien of kinderen aan het spelen zijn en de weg niet over zullen steken.’’

,,Als de auto’s dan niet harder dan dertig kilometer zouden rijden, zouden de gevolgen misschien wel meevallen. Als er dan een kind de weg oprent, hebben automobilisten de tijd om te remmen. De klap is dan misschien nog niet zo hard. Nu racen ze veel sneller door. Sommige automobilisten hebben zoveel haast dat ze over de stoep rijden. Dat is vragen om ongelukken’’, stelt Ledder.

Politie

Ledder denkt dat het zou helpen als de politie vaker zou controleren. ,,Soms zie ik agenten bij de blauwe zone bonnen schrijven. Ze zouden beter in de woonwijken kunnen controleren op de snelheid. De gemeente heeft aan het begin van de wijk de weg versmald. Dat helpt wel, maar de mensen gaan daarna gewoon weer op het gas. Misschien zou het helpen als de hele wijk een woonerf werd.’’

,,Het belangrijkste is dat de mentaliteit van de mensen verandert. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen om dat te bewerkstelligen. Misschien dat de gemeente iets zou kunnen doen’’, meent Ledder.

Bekend

,,Het is de gemeente Woudenberg bekend dat er in sommige wijken, met name in de dertig kilometerzones, door sommige mensen te hard wordt gereden’’, zegt Frank Bartelds, woordvoerder van de gemeente Woudenberg.

,,De gemeente vindt het belangrijk dat deze overtredingen ook preventief worden gehandhaafd. Via diverse overlegvormen en maatregelen probeert de gemeente de bestuurders van voertuigen bewust te maken van hun gedrag en de mogelijke gevolgen daarvan’’, aldus Bartelds.

,,Uiteraard worden dergelijke onderwerpen besproken in het Veiligheidsoverleg met de politie en de brandweer, maar ook bij het project Onze Wijk is dit onderwerp van gesprek.

De buurtcoördinatoren denken mee in mogelijke preventieve maatregelen in heel het dorp. Verder gaat de gemeente dit jaar de infrastructuur in de dertig kilometerzone wijken inventariseren’’, vertelt Bartelds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie