‘Wij stellen kwaliteit boven kwantiteit’

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

Van Waveren trekt dit jaar voor de vijfde jaar de kar in de organisatiecommissie. Ruim twintig jaar geleden begon de Winterloop met zo’n honderdvijftig deelnemers. Doel was om een sportieve activiteit te organiseren in de winterstop van het voetbalseizoen. Nog altijd wordt de Winterloop vanuit de voetbalvereniging Woudenberg georganiseerd. Het aantal deelnemers is echter explosief gestegen. Bij de drie meest recente edities kwamen meer dan tweeduizend sportievelingen naar De Grift. ,,Hopelijk halen we dit jaar ook weer tweeduizend deelnemers. In hetzelfde weekend wordt echter ook de Halve Marathon van Egmond gehouden. Andere jaren waren we altijd een weekje eerder. Veel lopers liepen dan ter voorbereiding in Woudenberg. Die deelnemers komen dit jaar dus niet”, zo legt Van Waveren uit.

De 23e Florijn Winterloop op 9 januari WOUDENBERG - De 23e editie van de Florijn Winterloop staat voor de deur. Volgens voorzitter van de organiserende commissie Sylvia van Waveren heeft het Woudenbergse hardloopevenement de afgelopen jaren een kwaliteitsslag gemaakt. ,,Daardoor staat de organisatie van de Florijn Winterloop als een huis”, zo vertelt ze.

door Edward Doelman

Vorig jaar viel er een deelnemersrecord van 2124 lopers te noteren. ,,Op een nieuw record rekenen we niet. Maar structureel willen we zeker niet onder de tweeduizend deelnemers komen.” Desondanks zien de vooruitzichten er goed uit. Op woensdag 23 december waren er al zeshonderd voorinschrijvingen, tien procent groei in vergelijking met vorig jaar op hetzelfde tijdstip.

De groei die de Florijn Winterloop de afgelopen jaren ingezet heeft, is ook in de atletiekwereld niet onopgemerkt gebleven. ,,We hebben van de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiekunie red.) te horen gekregen dat we bij de vijftig grootste lopen van Nederland horen. Dan tel je echt mee. En het biedt ook leuke voordelen. Ons evenement wordt op alle kalenders en programma’s op internet genoemd. Dat kan weer nieuwe lopers trekken”, zegt Van Waveren.

Toch is voor haar een ding duidelijk: ,,Wij stellen kwaliteit boven kwantiteit”, stelt Sylvia van Waveren. Ook dit jaar wordt weer een stap omhoog gezet. ,,Deelnemers aan de powerwalk en de nordicwalkers kunnen aan het begin van hun tocht de Pyramide van Austerlitz beklimmen. Vorig jaar vroegen veel deelnemers om die mogelijkheid. Dat verzoek hebben we ingewilligd. Verder gaan de jeugdlopers op de 1 en 3 kilometer ook met een chip lopen, zodat de tijdwaarneming elektronisch wordt opgenomen’’, zo legt ze uit. De andere hardlooponderdelen maakten al gebruik van de chips.

De onderdelen 5 en 10 kilometer bosloop zullen zoals elk jaar weer het meest in trek zijn. ,,Het lopen in Den Treek wordt elk jaar enorm gewaardeerd. We willen een loop van hoge kwaliteit organiseren, maar tegelijkertijd de sfeer en entourage vasthouden. Die bepalen hoe een evenement beleefd wordt. Sfeer en entourage worden onder meer bepaald door onze pan erwtensoep en de 150 behulpzame vrijwilligers. Ik denk dat de Florijn Winterloop daardoor een gemoedelijke sfeer uitademt”, zo sluit Sylvia van Waveren af.

u Meer info op www.florijnwinterloop.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie