Kouweland gaat over in Kersenland

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

Woningcorporatie Vallei Wonen bouwt nieuwe appartementen bij het zorgcentrum. Zowel Vallei Wonen als Zorggroep Charim, die de zorg levert voor het zorgcentrum, wilden graag het moment van de nieuwbouw benutten om de naam Kouweland te veranderen. Ook vanuit de bewoners is deze wens geuit. De naam Kersentuin past goed bij de bomennamen die in de nieuwe aansluitende wijk Het Groene Woud worden gebruikt.

WOUDENBERG - De straatnaam Kouweland verdwijnt per 1 januari 2010. De appartementen van Zorgcentrum Groenewoude krijgen een andere straatnaam. Een gedeelte van de bewoners woont voortaan aan de Kersentuin. Een ander deel zal wonen aan de Vermeulenhof.

door Gerhard te Winkel

Bekendgemaakt

Al in januari van dit jaar werd de nieuwe straatnaam voor de bestaande appartementen aan het Kouweland en het nieuwbouwproject De Tuinen bekendgemaakt.

Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in zorgcentrum Groenewoude, waarbij veel bewoners en medewerkers aanwezig waren.

De bewoners reageerden enthousiast. Met ingang van 1 januari 2010 luidt de nieuwe straatnaam vanaf de kruising Nico Bergsteijnweg: Kersentuin.

Vermeulenhof

De gemeente heeft deze vastgesteld. Een deel van de bestaande appartementen krijgt de naam Vermeulenhof, omdat de aanwezige bewoners zeer content waren met de nieuwe naam.

Uiteraard is een adreswijziging ingrijpend.

Vallei Wonen en Zorggroep Charim hebben de bewoners dan ook begeleid bij dit traject. De bewoners konden kiezen uit een aantal speciaal ontworpen kerstkaarten die per bewoner met de nieuwe adresgegevens zijn bedrukt.

Daarop stond de naamswijziging maar de kaart was ook een prachtige kerstgroet. Daarnaast stelden de gemeente en Vallei Wonen de nutsbedrijven in kennis van de naamswijziging.

Tuinen

In het project De Tuinen wordt momenteel gebouwd:

De Orangerie 44 zorgappartementen;

Het Tuinhuis 14 appartementen voor cliënten van Stichting Philadelphia voor begeleid zelfstandig wonen.

Charim

In dit gebouw komt tevens een kinderopvangcentrum voor Kwink en Fysiotherapie en Fitness voor Zorggroep Charim. Zorggroep Charim bouwt het verzorgingshuis Groenewoude om tot kleinschalige verpleeghuiszorg voor 3 groepen van 6 cliënten, 12 kamers voor cliënten met verzorgingshuiszorg en 1 kortdurende opnameplaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie