Springkussen en oliebollen

22 december 2009 om 00:00 Nieuws

Hierdoor liepen diverse geïnteresseerden wat verloren rond tot een uur of vier toen een ieder zijn zaken op orde had achter de kraam. Het duurde daarom even voor de toeloop op gang kwam rond de kramen met brocante, sieraden, chocolade, dvd’s en oliebollen. Maar uiteindelijk werd het een echte kerstmarkt. Met lampjes, veel kerstgroen en muziek van onder meer Elvis Presley op de achtergrond ontstond een echte kerstsfeer. Veel bezoekers gebruikten de kerstmarkt ook om even bij de achter de stands gelegen winkels naar binnen te lopen voor de laatste kerstinkopen. De markt werd georganiseerd door de winkeliersvereniging DES (Door Eendracht Sterk) en besloeg zowel de Dorpsstraat als de Voorstraat.

Kerstmarkt ondanks de kou geslaagd WOUDENBERG - Ondanks de kou en de verwachte sneeuw is de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Woudenberg op vrijdag 18 december een succes te noemen. Helaas waren nog niet alle standhouders klaar met het inrichten van hun kraam op de starttijd van drie uur.

door Janneke Hek

Op de Poort stond een groot springkussen opgesteld zodat de kinderen zich warm konden springen. Vooral bij de stand met warme oliebollen werd goede zaken gedaan. Maar ook de kramen met decoratie voor in huis waren populair. Hier waren onder meer kerstbellen, kaarsenstandaards, groendecoratie en inrichtingsmateriaal voor kinderkamers te vinden. Ook een politieke partij greep de kerstmarkt aan als mogelijkheid om in gesprek te komen met het publiek. Handschoenen en mutsen waren ook in trek bij het kopend publiek. Veel standhouders hadden het zichtbaar koud maar door warme chocolademelk en even goed stampen met de voeten hield menigeen het vol tot de sluitingstijd van negen uur ’s avonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie