Bestemmingsplan komt later

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het bestemmingsplan buitengebied zal later vastgesteld worden. Dat heeft wethouder Erris Zandbergen dinsdag aan de commissie verteld.

Jan Mulder van de SGP vroeg waarom het stuk nog niet naar de raadsleden gestuurd was. Er zijn diverse redenen voor het oponthoud. Een professioneel bureau heeft het bestemmingsplan voor de gemeenten Woudenberg en Renswoude gemaakt. ,,We hebben een aantal malen expliciet gevraagd of we een milieu effect rapportage en een grondexploitatie moesten maken. Het antwoord was toen nee. Vlak voor het einde van het proces blijkt dat dit toch noodzakelijk is’’, aldus Zandbergen. ,,Dit gaat extra tijd kosten.’’

De verantwoordelijke wethouders van Woudenberg en Renswoude hebben een paar indringende gesprekken met de directeur van het bureau gehad. ,,We nemen dit hoog op’’, aldus Zandbergen. Door dit oponthoud zal het stuk niet in januari behandeld worden. Dat kan nu op zijn vroegst aan het begin van de zomer. De tijd begint te dringen als de gemeenteraden zelf willen beslissen over het bestemmingsplan. In Woudenberg staat de laatste vergadering van de raad gepland. Daarna zal mogelijk de gemeenteraad van de fusiegemeente het roer overnemen. De behandeling zal wel enige tijd vergen. Er zijn 150 bezwaren ingediend. Voor sommigen zal het bestemmingsplan ingrijpende gevolgen hebben, omdat bijvoorbeeld de tweede bedrijfswoning niet meer bewoond mag worden. Voor anderen biedt het nieuwe bestemmingsplan kansen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie