Presentatie Amnesty in Voorhof

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

De informatieavond begint om 20.00 uur.

WOUDENBERG - Op dinsdagavond 8 december is er een informatie-avond over het werk van Amnesty in PKN De Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139 in Woudenberg.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Amnesty is vooral bekend van protest- en solidariteitsbrieven ten behoeve van slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

Steunen

PKN De Voorhof in Woudenberg ondersteunt het werk van Amnesty: maandelijks worden er brieven uitgedeeld aan kerkgangers die deze kunnen versturen naar autoriteiten of slachtoffers.

Op 8 december zal Stella Roos van Amnesty Rhenen ingaan op de resultaten van de schrijfacties en laat zij door middel van een film zien hoe slachtoffers van schendingen van mensenrechten gebaat zijn bij de inzet van Amnesty. Belangstellenden zijn van harte welkom, de koffie staat om 19.45 uur klaar.

Verklaring

Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Aanvankelijk werd vooral actiegevoerd tegen schendingen die worden begaan door overheden, zoals het opsluiten van gewetensgevangenen, marteling en de doodstraf.

Met de jaren breidde Amnesty haar mandaat verder uit en ondertussen nemen ook schendingen door gewapende oppositiegroeperingen en schendingen in de ‘privé-sfeer’, zoals huiselijk geweld, een belangrijke positie in.

Sinds 2001 vallen ook schendingen van sociaal-economische rechten onder Amnesty’s mandaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie