Zoeken naar oplossing

8 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het komt niet vaak voor dat de gezamenlijke gemeenteraad zich tegen een voorstel keert. Afgelopen dinsdag gebeurde dit toen de plannen voor de Van Speijklaan ter tafel kwamen. Op voorhand leek het er op dat de bouw door zou kunnen gaan. Uit de beantwoording van de zienswijzen bleek dat de gemeente de plannen van Woningstichting Vallei Wonen goed vindt.

WOUDENBERG - De toekomst van het nieuwbouwproject aan de Van Speijklaan is wederom in nevelen gehuld. De commissie van Woudenbergse gemeenteraad behandelde dinsdag de conceptbeantwoording van de zienswijze over de bouw van 20 appartementen. De gemeenteraad had net als de omwonenden problemen met het voorstel.

door Gerhard te Winkel

Het woord was aan de gemeenteraad en dat was niet in tien minuten afgelopen. Maar liefst vier burgers wilden bovendien het woord voeren over dit onderwerp en ze namen daar uitvoerig de tijd voor. Bij eerdere behandelingen van het plan puilden de publieke tribune ook al uit en leefden de omwonenden zeer met het debat mee.

Het was niet de eerste keer dat Woningstichting Vallei Wonen bij monde van directeur Bart Rozemeijer plannen in de gemeenteraad toonde. De eerste keren leverde dat veel kritiek van de omwonenden en de gemeenteraadsleden op. Ze vonden en vinden de plannen te massaal.

De omwonenden zijn bang voor veel extra verkeer in de straat en vrezen parkeeroverlast. Ook betreurden en betreuren ze het jammer dat er minder groen in hun woonwijk te zien zal zijn.

In de beantwoording van de zienswijze stelt de gemeente dat er inderdaad wel minder groen in de buurt komt. Dat is niet erg, stelt men. De kwaliteit van het nieuwe groen is echter zoveel beter dan het huidige gras en bomen. Hierdoor lijkt het of de buurt veel groener wordt.

,,De bezwaren van gemeenteraad en omwonenden waren met name gericht tegen de derde woonlaag en tegen een deel van de parkeerplaatsen welke gesitueerd zijn aan de Piet Heijnlaan'', reageert Bart Rozemeijer een paar dagen na de vergadering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie