Minder inbraken

8 december 2008 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het aantal inbraken in Woudenberg is dit jaar gedaald. In 2007 werden tot en met oktober 39 inbraken door de politie onderzocht. In dit jaar zijn er in dezelfde tijdspannen 'slechts' 27 inbraken geweest. Een opmerkelijke daling van deze soort van misdrijven.

De politie is zeer tevreden over deze cijfers. In oktober vertoonde het aantal inbraken ineens een grote piek. In die maand kregen negen Woudenbergers ongewenst bezoek van inbrekers. De politie waarschuwde de inwoners toen dat ze op hun hoede moesten zijn.

In die maand heeft de politie wel een verdachte aangehouden. Uiteindelijk konden ze niet bewijzen dat deze verdachte bij inbraken betrokken was. Opvallend genoeg stopten de inbraken wel na deze aanhouding.

In november noteerde de politie één inbraak. Op de Geeresteinselaan werd ingebroken. Een draairaam werd opengebroken. In december is er tot nu toe ook slechts een inbraak geweest. Op de Geeresteinselaan tilden inbrekers een schuifpui uit de rails.

Bij beide inbraken heeft de politie forensisch onderzoek gepleegd. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft nog niet tot concrete aanwijzingen over de daders geleid. De politie blijft zoeken naar een mogelijk spoor van de daders.

Bij een eerdere inbraakgolf bleek dat inbraken door mensen van buiten het dorp gepleegd werden.Ze zetten een kraak bij huizen aan de doorgaande wegen en trokken dat verder naar het volgende dorp. Deze daders zijn uiteindelijk aangehouden. Toen stopten de inbraken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie