Lionsclub verkoopt kerstkaarten en cd's

27 november 2008 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Doe het dit jaar eens anders bij het versturen van uw Kerstkaarten. Lions Club Scherpenzeel – Woudenberg brengt een mapje met 9 Kerst- en Nieuwjaarskaarten en een klassieke Kerst-CD op de markt voor het bescheiden bedrag van € 10,00. Op de kerstkaarten een selectie uit prachtige winterbeelden uit deze omgeving, gemaakt door Willem van Leuveren. De CD bevat 18 muziekstukken van o.a. Brahms, Pärt, Spark en Gruber, gespeeld door Flehite Sinfoniëtta met zang van o.a. Hilde van Kuijeren en Igor Bogaert. De opbrengst (meer dan 50 procent van de verkoopprijs) gaat naar 3 goede doelen die door de Lions Club met zorg zijn geselecteerd.

Flehite Sinfoniëtta

Het kamerorkest Flehite Sinfoniëtta werd eind 1993 opgericht in een samenwerking tussen de Amersfoortse Muziekschool (onderdeel van Scholen in de Kunst) en het Amersfoorts Jeugd Orkest en bestaat uit amateurs met jarenlange ervaring in verschillende orkesten en enkele muziekvak-studenten. Het orkest heeft een hoog ambitieniveau en prijst zich bijzonder gelukkig met Ali Groen als dirigent. Het repertoire van Flehite Sinfoniëtta is zeer veelzijdig. Het orkest geeft veel concerten en speelde met topsolisten als Janine Jansen (viool), Tanja van der Kooij (hobo), Daniël Waayenberg (piano), Pauline Oostenrijk (hobo) en Joris van den Berg (cello). Daarnaast begeleidt het orkest regelmatig jonge solisten uit de Talentenklas van de Amersfoortse Muziekschool en trad deze zomer nog op tijdens het concert in het park van Huize Scherpenzeel. Een derde gedeelte van de opbrengst van deze Lions Kerstactie is bestemd voor het instrumentenfonds van het orkest.

Florentina Foundation - Tanzania

Ook een derde van de opbrengst is bestemd voor de Florentina Foundation die zich bezig houdt met actieve ondersteuning van duurzame kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Tanzania (Oost-Afrika. Het eerste project (sinds begin 2005) is Elisabeth Center, een opleidings- en educatiecentrum voor Masai kinderen en jonge vrouwen. Er worden regelmatig ‘support trips’ vanuit Nederland georganiseerd. De deelnemers dragen financieel, fysiek en professioneel bij aan de bouw van het Elisabeth Center en Sibusiso Center, een project voor verstandelijk gehandicapte kinderen en hun families. Sibusiso Center is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Alle inkomsten worden volledig aangewend voor het project in Tanzania.

Tanka Tanka Foundation - Gambia

Het laatste deel van de opbrengst is bestemd voor de Tanka Tanka Foundation in Gambia. Deze stichting steunt projecten in de (geestelijke) gezondheidszorg. Het Campama Mental Hospital is het enige psychiatrische ziekenhuis in Gambia. Het gebouw is vervallen, water en elektra ontbreken en sanitaire voorzieningen werken niet meer. Een aantal enthousiaste en kundige Gambianen hebben de handen ineen geslagen om een nieuw ziekenhuis te bouwen: New Campama. Stichting Tanka Tanka heeft zich het lot van Campama eveneens aangetrokken. De bouw van New Campama is inmiddels in volle gang. Maar men heeft het bedrag voor de bouw nog niet bij elkaar. Vandaar dat Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg heeft besloten een derde gedeelte van de opbrengst van deze actie voor dit project te bestemmen.

Kortom 3 projecten die onze ondersteuning volledig verdienen waarvan twee in het prachtige Afrika.

Deze projecten worden vanuit Nederland aangestuurd zodat men zeker weet dat iedere gedoneerde euro op de juiste plaats terecht komt. Enige leden van de Lions Club zijn eveneens actief binnen deze organisaties. En als derde een cultureel doel, het orkest dat de Lions Club een warm hart toedraagt.

Wij verzoeken u vriendelijk deze actie te ondersteunen door het kopen van één of meerdere mapjes en op deze manier tevens deze goede doelen te ondersteunen. De mapjes zijn te koop bij:

ESSO Voskuilen – Randweg 2 – Woudenberg

Bloembinderij De Kaardenbol – Dorpsstraat 241/A – Scherpenzeel

Ab de Rooy – Cruyshof 12 – Scherpenzeel

Praktijk Dr. Beunders – Molenweg 26 – Scherpenzeel

Fysiotherapie Scherpenzeel – Dorpsstraat 268 - Scherpenzeel

Kroezen Makelaardij – Dorpsstraat 75 - Renswoude

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie