Van der Marck nieuwe directeur/secretaris

25 november 2008 om 00:00 Nieuws

Simone van der Marck is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Hoevelaken. Ze studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Ze begon haar loopbaan als ambtenaar in het welzijnsveld in Hoevelaken. Daarna kreeg ze een baan in Nijkerk. Vlak voor de fusie tussen Hoevelaken en Nijkerk ging ze in Woudenberg werken.

WOUDENBERG - Simone van der Marck is de nieuwe directeur/secretaris van de gemeente Woudenberg. Ze werkt al acht jaar bij de gemeente, de laatste drie jaar als hoofd Sector Burgerzaken. ,,Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind om me samen met inwoners, bestuur en ambtenaren in te zetten voor Woudenberg. Samen kunnen we het verschil maken”.

door Gerhard te Winkel

,,Het is op dit moment druk. Ik ben nog hoofd van de sector Burgerzaken, maar ik ben ook Henk Jonkvorst al opgevolgd’’, vertelt Van der Marck. Door de fusie is het moeilijker een opvolger voor haar te vinden. ,,We kunnen maar twee jaar zekerheid bieden, maar het lukt ons vast om deze aantrekkelijke baan op het gemeentehuis goed in te vullen.’’

De fusie wordt de grote uitdaging voor Van der Marck. ,,Moderne en goed toegankelijke dienstverlening in de eigen gemeente is belangrijk. Ook moet de nieuwe gemeente een prettige werkplek bieden voor de ambtenaren. “ In 2009 starten de gesprekken tussen de drie gemeenten over de inrichting van de nieuwe gemeente.

Van der Marck hoopt van harte dat de gemeente Renswoude actief mee gaat doen. ,,Het bestuur van Renswoude heeft recht op een eigen standpunt ten aanzien van de herindeling. We hopen natuurlijk dat alsnog ingezet gaat worden op RSW. Maar welke keuze ook wordt gemaakt; we gaan proberen op een constructieve manier samen aan de nieuwe gemeente te gaan werken.’’

Van der Marck zorgde in Woudenberg voor de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Voor elke gemeente een bijzonder ingewikkelde en tijdrovende klus die niet overal soepel verliep. In Woudenberg stuitte het proces binnen de gemeente niet op problemen. Van der Marck en haar collega’s kregen dan ook de complimenten van de gemeenteraad.

,,Door goed te luisteren naar vragen van burgers én vrijwilligers, proberen we het mogelijk te maken dat een ieder aan de samenleving deel kan nemen. Niet alleen door hulp in huis te geven, maar bijvoorbeeld ook door het verenigingsleven te ondersteunen met goede accommodaties. Ieder mens is uniek, heeft bijzondere, eigen talenten. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan kunnen we prettig samenwerken en samenleven in Woudenberg. Ik heb het druk, maar ik denk dat ieders bijdrage, dus ook die van mij, uiteindelijk het verschil kan maken.”

,,Ik vind het belangrijk dat ambtenaren bij de gemeente op een positieve manier kunnen blijven werken. De dienstverlening moet van deze tijd zijn.” Als voorbeeld noemt Van der Marck, de nieuwe website www.woudenberg.eu, die deze week start. ,,Ik vind ook dat voor burgers duidelijk moet zijn wat zij van de gemeente kunnen verwachten. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’’, aldus Van der Marck.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie