Betrokkenen sluiten IPC-bijeenkomsten af

11 november 2008 om 00:00 Nieuws

Het doel van deze informatiebijeenkomsten was ten eerste een toelichting geven op het herindelingsontwerp en ten tweede de mogelijkheid voor de inwoners om vragen te stellen aan gedeputeerde Marjan Haak (Utrecht) en gedeputeerde Theo Peters (Gelderland).

WOUDENBERG/REGIO - De beoogde gemeentelijke herindeling van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg blijft de gemoederen bezighouden. De drie door de Inter Provinciale Commissie (IPC) georganiseerde informatieavonden werden goed bezocht. De laatste bijeenkomst was onlangs in Scherpenzeel.

In Woudenberg was de belangstelling voor de informatiebijeenkomst onder de inwoners matig. In Renswoude was de belangstelling daarentegen zeer groot. De inwoners lieten duidelijk blijken dat zij voor een zelfstandig Renswoude zijn.

In Scherpenzeel was ook veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst. Er werden vragen gesteld over het behoud van het voorzieningenniveau en de vitaliteit van de dorpen. Er was bezorgdheid over de opstelling van Renswoude. Wat betekent de onwillige houding van Renswoude voor het fusieproces? De IPC antwoordde dat als er bestuurlijke duidelijkheid is over de fusie, het gemeentebestuur van Renswoude uiteindelijk verantwoordelijkheid moet nemen om de belangen van haar inwoners en het personeel goed te kunnen behartigen.

Op 14 november sluit de termijn voor het indienen van een zienswijze door belanghebbenden op het herindelingontwerp. De gemeentebesturen kunnen tot en met 19 december hun standpunt op het ontwerp insturen.

Scherpenzeel heeft op 25 november een inspraakbijeenkomst georganiseerd en Woudenberg doet dat op 11 november.

De IPC beantwoordt alle zienswijzen in het herindelingsadvies. Dit advies wordt in februari 2009 aan Provinciale Staten ter besluitvorming voorgelegd. In februari/maart 2009 houden de statencommissies gecombineerde hoorzittingen in de betrokken gemeenten ter voorbereiding van hun besluitvorming in april 2009. Als het advies is vastgesteld vindt vervolgens de behandeling van het wetsvoorstel plaats in het parlement in het najaar van 2009 en in 2010.

uMeer informatie op www.valleigebied.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie