Dorcas blij en dankbaar met alle steun

11 november 2008 om 00:00 Nieuws

Met veel enthousiasme en lof over de actie werd er door het winkelend publiek meegedaan aan de actie. De stichting is dan ook erg onder de indruk van het prachtige resultaat. In tegenstelling tot vorig jaar waren er nu twee volledige dagen vrijwilligers in de supermarkt aanwezig om de actie te promoten.

Inwoners en ondernemers tonen zich gul WOUDENBERG – Stichting Vrienden van Dorcas Woudenberg ziet dit jaar dankbaar terug op een zeer succesvolle afloop van de Nationale Voedselactie welke in het gehele land, afgelopen weekend, door hulporganisatie ‘Dorcas Hulp Nederland’ werd georganiseerd.

,,Dit is een actie waar bij je ziet wat er met je gift gebeurt en dat is nog wel eens de vraag bij het gewoon geven van geld. Kijk eens naar de boodschappenkarren die wij vullen met onze eigen behoeftes, dan is het geven van enkele producten aan een ander wel het minste wat je kunt doen”, aldus enkele bezoekers.

Stijging

Met een stijging van 153 pakketten ten opzichte van vorig jaar werden de twee dagen afgesloten met een opbrengst van maar liefst 417 pakketten.

Dit resultaat is mede behaald door de bijdrage die Albert Heijn en Super de Boer ons schonken. Tevens mochten we een fantastisch bedrag aan giften ontvangen voor de transportkosten.

Door de bereidwilligheid van de bezoekers en de vrijwilligers kon dit mooie aantal worden bereikt. De stichting wil dan ook iedereen hartelijk bedanken.

Medewerkers

Een speciale dank is er voor de medewerkers van de supermarkten Albert Heijn en Super de Boer. Zonder hun medewerking en geweldige inzet had de actie niet plaats kunnen vinden.

Zij zorgden onder andere voor een overzichtelijk geëtaleerde winkelruimte, zodat het zoeken naar producten in de schappen overbodig werd.

Een voedselpakket bestaat uit houdbare producten: droge soep, kruidenmix, brinta, liga, theebiscuit, limonadesiroop, zonnebloemolie, groenten, witte of bruine bonen, vruchten in blik, rijst, cacao, suiker, thee, macaroni, jam, kaarsen, tandenborstels en tandpasta.

Oost - Europa

De pakketten zijn bestemd voor diegenen die het hard nodig hebben in onder meer Oost-Europa en Zuid-Afrika. In het bijzonder bejaarden en alleenstaanden hebben het daar nog altijd ontzettend moeilijk. Ze kunnen nauwelijks rondkomen van het kleine pensioen dat ze ontvangen.

Sommige mensen hebben een tekort aan goede voeding of hebben zelfs dagenlang helemaal niets te eten. Door het uitdelen van voedselpakketten wil Dorcas deze mensen de winter door helpen.

Ze ervaren het pakket als een bemoediging en stellen het zeer op prijs dat mensen in Nederland op deze manier laten weten dat ze niet vergeten worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie