Vierde plek voor Lars van der Haar

11 november 2008 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG – De derde wereldbekerwedstrijd veldrijden heeft voor Lars van der Haar een vierde plaats opgeleverd.

In Pijnacker was Tijmen Eising bij de junioren opnieuw de sterkste, gevolgd door de Belgen Sean de Bie en Wietse Bosmans. Van der Haar eindigde op bijna een minuut van de winnaar.

Het venijn van de juniorenwedstrijd zat zondag in de staart. In de laatste gladde 400 meters maakte Sean de Bie een vreemde slinger en kneep direct in de remmen. Van der Haar kwam daardoor ten val, wat hem de tweede plaats kostte.

Omdat zijn remhevel tijdens de val gebroken was kwam Van der Haar in zijn poging om derde te worden opnieuw ten val. Daardoor zag de Woudenberger ook Wietse Bosmans nog langszij komen en was een podiumplaats verkeken.

,,Ik baal hier verschrikkelijk van”, zegt Van der Haar. ,,De Bie kneep gewoon met opzet in zijn remmen. Hij ziet het als een bedreiging dat ik sterker ben geworden en toont nu een rijstijl waarmee hij laat zien, dat hij niet op een eerlijke manier kan winnen.

Door dit geintje kan ik nu niet meer voor een honderd procent podiumplaats rijden dit seizoen. Daar baal ik erg van.”

Komende week start Van de Haar in Asper-Gavere in de Super Prestige. Daar zal hem het voorval van afgelopen zondag niet opnieuw overkomen. ,,Ik weet nu hoe De Bie rijdt en daar zal ik me goed op instellen”.

Koor komt naar Voorhof

WOUDENBERG/RENSWOUDE - Gospelkoor Candela komt deze maand naar Woudenberg voor een prachtige zangvoorstelling.

Zaterdag 15 november treedt het koor over het voetlicht met een avondvullend programma in De Voorhof in Woudenberg. Swingende gospels, ingetogen ballads en opwekkingsliederen zorgen voor een gevarieerd programma. De avond in De Voorhof begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie