Drie keer kampioen bij korfbal

4 november 2008 om 00:00 Nieuws

Het 6de:

Veldseizoen in stijl afgesloten bij Woudenberg WOUDENBERG - Onlangs werden 3 teams kampioen bij Korfbalvereniging Woudenberg. Het gaat om het 6e, de A3 en de F3. Dat maakt het tot een mooie afsluiting van het veldseizoen.

Er moest gespeeld worden tegen Telstar die op een tweede plek stond. Er werd echter terecht gewonnen met 7-2. Het 6e bestaat dit seizoen uit: Johan Bijkerk, Jan de Kruif, Wouter van Nieuw Amerongen, Frans Veenendaal, Ronald van de Wetering Hendrik van Nieuw Amerongen, Corrie Bijkerk, Lyda Westerbeek, Edwina Vermeulen, Manon van Scherpenzeel en Karin van Helden.

A3:

Dit team bestaat uit: Bianca van de Haar, Svenja Strating, Jetske Vermeulen, Marielle van Benthum, Annemarie Hagoort, Joyce van Doorn, Mirjam Bloemhof en Joanne Klinkhamer onder leiding van Jaap van Dam en Sebastiaan v.d. Steen.

F3:

Deze jonge spelertjes werden afgelopen zaterdag kampioen door te winnen van Huizen met maar liefst 8-0. De F3 bestaat uit: Isan Vos, Rens Klein Wolterink, Lars van Dijk, Britt Rademaker, Julia Treep en Milou Spies onder leiding van Sabine Klein Wolterink, Jolina Vermeulen en Jos van Dijk.

Dammen DAWO

WOUDENBERG - Koploper Jan v.d. VLiert speelde tegen huidig clubkampioen Cor van Setten een leuke partij die na ruim 4 uur spelen in een puntendeling eindigde. In het middenspel kon de Scherpenzeelse dammer een doorbraak nemen ten koste van 2 schijven, maar dit het bleek niet voldoende voor de winst. Bij analyse had v.d. VLiert namelijk voor de doorbraak een andere oplossing kunnen nemen met winstkansen. Erris van Egdom maakte geen fout en verschalkte Leusdenaar Sjoerd Wiegersma middels een damzetje. Ook Jaap Veld bleef goed volgen. Zijn tegenstander, Henny van Lambalgen, was te gretig met een vooruitgeschoven schijf, die door Veld werd opgepeuzeld. Het binnenhalen van de volle buit was vervolgens een kwestie van tijd en techniek. Erik Maas haalde nog een leuke zetje uit tegen Gerrit Pul . Hij kon echter de schade beperkt houden. Sterker nog…. Pul wist later zelfs de partij in winst om te buigen. Verrassend was wel de remise van Jaap Heemskerk tegen Cees van de Wetering, die zich in het eindspel vergiste en hem liet doorlopen naar de damlijn.

Volleybal

Dalhuysen/Woudenberg

WOUDENBERG - Na de zware nederlaag van vorige week speelde Dalhuysen/Woudenberg afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd in Sporthal “de Camp”. Coach Erwin Vermeer begon met een verrassende opstelling aan het thuisduel met Tivoc.

Spelverdeler Rik Blokhuis begon als diagonaalspeler. De overige vijf spelers in het basisteam waren Yannick Bruggink, Robin van Amerongen, Jeroen van Holland, Arjan Blokhuis en Gerben van de Korput. Heiko Huijerman was de libero. De eerste set begon Dalhuysen/Woudenberg sterk. Er werd al snel een ruime voorsprong genomen tegen de zwakke tegenstander uit Tiel. De pass van de volleybalheren was stabiel waardoor Yannick Bruggink zijn aanvallers goed kon bedienen. Mede door een sterke service serie van Robin van Amerongen won Dalhuysen/Woudenberg met 25-17. De tweede set was een kopie van de eerste set. De bezoekers uit Tiel konden geen vuist maken tegen het degelijke spel van Dalhuysen/Woudenberg. Ondanks de krappe selectie kon Dalhuysen/Woudenberg toch zijn wil aan de tegenstander opleggen. Ook Rik Blokhuis speelde op een voor hem onbekende positie toch een goede wedstrijd. De tweede set werd makkelijk gewonnen met 25-18. De derde set hadden de volleybalheren al snel een ruime voorsprong. Aan het eind van deze set sloop er echter gemakzucht in het team van Dalhuysen/Woudenberg waardoor Tivoc terug in de set kon komen. Door enkele persoonlijke fouten van de kant van Woudenberg werd de ruime voorsprong verspeeld. Tivoc profiteerde hier optimaal van en won de set met 25-23. De vierde set herpakte Dalhuysen/Woudenberg zich weer. De vierde set en hiermee ook de wedstrijd werd makkelijk gewonnen. Coach Erwin Vermeer was tevreden met het vertoonde spel. Donderdag uit tegen SSS uit Barneveld.

Jeugdteams ‘t Schilt

WOUDENBERG - De 2 gemengde teams t/m 12 jaar zijn kampioen geworden bij de najaarscompetitie. Het is voor het eerst dat de KNLTB ook voor de jeugd de najaarscompetitie heeft opgezet. Team 1 bestaat uit Ilse Hilhorst, Koen Dekker, Rutger Dekker en Lianne van Gestel. Daarnaast hebben Wouter van Nieuw Amerongen en Marlous Rottier als invallers gefungeerd. Team 2 bestaat uit Jin Hensen, Tjalle Timmermans, Anna Groen en Lotte van Rossum. Beide teams hebben alle wedstrijden gewonnen.

Zaalvoetbal

WOUDENBERG - De vrijdagavond werd geopend door J&S Mobiel en TVA, die samen de koppositie bezetten in de tweede klasse en dit seizoen nog geen puntje hebben gemorst. Even leek het een spannende strijd te gaan worden, maar door het betere spel van TVA en het gebrek aan wissels bij Mobiel, wist TVA met maar liefst 8-1 te winnen en is het bezig aan een zeer goede seizoensstart.

J&S Mobiel – TVA 1-8: TVA neemt binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong tegen Mobiel, dat het zonder wissels moet stellen. Toch maakt Rob Gijsbertsen even later de aansluitingstreffer en gloort er weer hoop voor Mobiel. Maar dit is van korte duur, want David Schilt maakt er nog voor rust 5-1 van, door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Ook de tweede helft zit het Mobiel niet mee en TVA loopt uiteindelijk uit naar 8-1 en wint overtuigend. Kraan Reklame.NL – All Stars 3-3: Arjen Blokhuis zet All Stars al kort na het beginsignaal op 1-0, maar deze voorsprong wordt al even snel teniet gedaan door Sjoerd Jongsma. De speler van Kraan plaatst de eerste treffer binnenkant paal, om vervolgens schitterend binnen te schieten van grote afstand. Toch wisselen de teams met een gelijke stand van helft, want vlak voor rust mikt Rik Blokhuis de bal in de uiterste hoek en maakt 2-2. Tijdens de tweede helft bekroont Sjoerd Jongsma een goede wedstrijd met zijn derde van de avond, na een mooi individuele actie, maar ook nu komt All Stars verdiend langszij, dankzij wederom Arjen Blokhuis.

Pon Sportief – Balterio Laminaat 3-6: Het is Pon dat op voorsprong komt in deze sportieve wedstrijd, maar het initiatief vervolgens voor lange tijd bij Balterio legt. Al voor rust neemt Balterio dan ook de leiding door Gerben ’t Hart en Co Meerveld, om vlak na rust zelfs op 3-1 te komen. Pon weet nog wel tot de aansluiter te komen, maar vervolgens is het weer de beurt aan Balterio en door onder anderen Wilbert Koops loopt Balterio uit naar 5-1 en wint het na een hectisch einde met 6-3.

Bar de Camp – Keukengalerie Woudenberg B.V. 4-1: Bar de Camp komt al snel op 1-0 door Coen Heus, maar Tonnie Heinekamp zorgt even later voor de gelijkmaker, door een geweldig doelpunt op zijn naam te zetten. De Keukengalerie doet lange tijd goed mee met de kampioen van de laatste jaargang en mede dankzij keeper Willaarts maakt het lang aanspraak op een punt.