Ingezonden brief ‘Open appartementen’

28 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Zaterdag 25 oktober 2008 was het voor de kopers van de appartementen aan de Dorpstraat ‘Open Huis’. Onze dochter is een van die kopers. De bouw van het appartementencomplex is weliswaar stilgelegd in verband met het door de gemeente Woudenberg intrekken van de vergunning, maar het Open Huis ging gewoon door.

Om het complex voor de kopers veilig toegankelijk te maken was de trap al geplaatst. Deze trap was geplaatst na de het instellen van de bouwstop. Op grond daarvan werd de aannemer ‘op straffe van’, gesommeerd de trap vóór zaterdagochtend 25 oktober 09.00 uur verwijderd te hebben, juist het moment dat het Open Huis van start ging. De aannemer heeft aan die verplichting voldaan en een ladder geplaatst. Kopers en familie/kennissen moesten dus via een ladder naar boven. Een aantal mensen heeft daar uit oogpunt van slecht ter been zijn of hoogtevrees van afgezien. Uiteraard had de aannemer het Open Huis ook kunnen afblazen, maar hij wilde de kopers niet teleurstellen. Bovendien waren er kopers die in verband met het inrichten van het appartement zaken moesten opmeten. Nu gaat het mij niet om het feit dat de vergunning is ingetrokken maar wel om het feit dat de gemeente Woudenberg het voor de kopers, waaronder een aantal burgers van de gemeente Woudenberg, onmogelijk maakt om het complex op een veilige en fatsoenlijke manier te bereiken. Want waarom is de aannemer niet gesommeerd de trap vóór maandagochtend 27 oktober 09:00 uur verwijderd te hebben? Ik zou het op ambtelijke naïviteit kunnen houden, ik krijg echter het gevoel dat het hier om de “vier Zetten’ gaat: Zieken, Zeiken, Zaniken en Zeuren over de rug van de burgers.

Uiteraard volg ik de zaak m.b.t. de vergunning op de voet maar voor mij staat de gemeente Woudenberg op dit moment 1-0 achter.

Rob van den Brink

Laanzicht 2

Woudenberg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie